44 municipis modernitzen el servei d'aigua

|

La Diputació de Barcelona subvenciona la modernització del servei de l'aigua a 44 municipis amb ajudes als ajuntaments per millorar les infraestructures relacionades amb l'abastament d'aigua de consum humà.

Segons la diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Dolors Gómez, l'objectiu d'aquests programes és «assegurar la qualitat de l'aigua en totes les fases on intervé l'activitat humana, perquè és un patrimoni natural, que es necessari protegir per garantir la salut i el desenvolupament de las generacions futures».

Com explica Gómez, «els serveis municipals d'abastament d'aigua es situen a la fase on l'aigua es posa a disposició del consumidor jugant un paper essencial en l'assegurament de la seva qualitat sanitària. Per això, és fonamental que el conjunt de xarxes, dipòsits i estacions de tractament que formen aquests serveis es mantinguin en bon estat, s'adeqüin a les necessitats particulars de cada municipi i es modernitzin amb la implantació de les noves tecnologies. En definitiva, s'han de posar els mitjans necessaris per ser capaços de donar un servei de qualitat als usuaris».

La Diputació de Barcelona, conscient de d'aquesta importància de la millora de les infrastructures dels serveis municipals d'abastament d'aigua de consum humà, col?labora des de l'any 2005 amb els ajuntaments contribuint a finançar les despeses.

Entre l'any 2005 i 2010, s'han destinat un total de 1.270.804 euros a subvencions per a la millora d'aquests serveis. D'aquests diners 496.164,62 han estat aportats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) dins del conveni marc 2007-2011. S'han subvencionat 72 actuacions en un total de 44 municipis.

En concret, el passat 2010, l'aportació total va ser de 301.721 euros, amb una contribució de l'ACA de 150.000 euros i un total de 17 municipis beneficiaris de l'ajut.

Actualment, aquest suport s'adreça als municipis que, a través del Pla de concertació 2008 - 2011, han estat rebent suport tècnic en el control sanitari de l'aigua. Es tracta de municipis de menys de 5.000 habitants amb gestió directa del servei d'aigua de consum i també de municipis amb gestió delegada sempre i quan no superin els 1.000 habitants.

Les subvencions es destinen a l'adquisició i instal?lació de sistemes de cloració, mesuradors de clor, de terbolesa, de nitrats..., equips de telecontrol i de filtració i també, en alguns casos, al condicionament de captacions i dipòsits. «Totes les millores estan relacionades directament amb l'assegurament de la qualitat sanitària de l'aigua, en especial amb el seu tractament abans de la seva distribució entre la població i, donat que la normativa que regula el sector considera com a tractament obligatori la desinfecció automàtica de l'aigua, l'Àrea de Salut Pública i Consum ha donat prioritat a la instal?lació de sistemes de telecontrol i de dosificació de clor amb autoanalitzador. D'aquesta manera, la Diputació col?labora amb els ajuntaments en l'accés a uns serveis públics de qualitat i disponibles per a tots els habitants de la província», conclou la diputada.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH