Unió de Cambres pel Corredor Mediterrani

|

Les Cambres de comerç de Catalunya, de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia han reafirmat el seu compromís amb el futur de les infraestructures ferroviàries en el Corredor Mediterrani i consideren imprescindible dotar-ho d'una plataforma de doble via exclusiva per a mercaderies.

Tal com es va posar en relleu en la conferència de proclamació del "Manifest Ferrmed", celebrada a Brussel·les, el projecte suscita ple consens territorial tant a nivell espanyol com a europeu. Així ho corrobora el nivell de participació sense precedents registrat en aquest acte per part d'administracions, empreses i entitats l'àmbit de les quals de competència o activitat supera els límits propis del Corredor Mediterrani.

En aquest sentit, les Cambres de comerç de Catalunya, de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia consideren fonamental i urgent l'impuls del Corredor Mediterrani ferroviari per al transport de mercaderies i constaten que es tracta d'una actuació imprescindible per millorar la competitivitat del mercat únic europeu en l'economia global.

De fet, si es dotés al capdavant portuari mediterrani espanyol de la necessària accessibilitat ferroviària per a mercaderies, el seu potencial de connexió per captar tràfics marítims tant d'importació com d'exportació entre Àsia i el mercat europeu podria suposar una important contribució a la competitivitat econòmica i a la sostenibilitat ambiental del transport d'unes mercaderies que, en l'actualitat, transiten majoritàriament a través dels ports del nord d'Europa.

Per aquest motiu, les Cambres signatàries reclamen al Govern d'Espanya que recolzi fermament la inclusió de la totalitat del Corredor Mediterrani ferroviari a la nova xarxa bàsica transeuropea (o Xarxa Central, segons la nova nomenclatura), que es fixarà al llarg del present any.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH