L'Associació d'empreses TIC lluitarà contra el canvi climàtic

|

Europa Press.- L'Associació Càntabra d'empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ASCENTIC) ha decidit adoptar mesures per a la lluita contra el canvi climàtic, segons informa en un comunicat.

Per això, Ascentic crearà una secció específica a la seva pàgina web i s'encarregarà de l'elaboració d'una Guia de Bones Pràctiques i un Catàleg de Solucions, en la qual comptarà amb la col·laboració econòmica de la Conselleria de Medi ambient del Govern de Cantàbria i l'assistència tècnica de Factor CO2.

Ascentic recorda que s'estima que entre el 2% i el 2,5% de les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle són degudes a l'activitat del sector de les TIC, per "la qual cosa existeix un repte al que enfrontar-se".

A més, "les TIC poden col·laborar de forma indirecta en aquestes reduccions actuant sobre altres sectors en crear les xarxes de comunicació necessàries", subratlla.

Amb aquesta iniciativa, Ascentic formarà a les seves empreses en matèria de canvi climàtic, perquè puguin oferir un servei amb menys emissions de CO2; involucrarà als seus associats perquè difonguin accions de sensibilització entre la seva clientela i comunicarà les solucions que el sector TIC pot oferir a l'hora d'enfrontar-se al canvi climàtic.

Per portar a la pràctica el projecte ASCENTIC crearà una Guia de Bones Pràctiques per a la Reducció d'Emissions, en la qual s'explicaran les fonts d'emissió més habituals del sector i s'oferiran consells per a la reducció d'emissions en matèria d'energia, consums, residus, transport i gestió.

Amb l'aplicació d'aquestes Bones Pràctiques les empreses podran reduir la seva contribució al canvi climàtic i contribuir als objectius de reducció d'emissions assumits per Cantàbria.

Així mateix, en el marc d'aquest projecte s'elaborarà un Catàleg de solucions enfront del canvi climàtic en el sector, mitjançant el qual s'espera conscienciar a la clientela d'aquestes empreses de les emissions derivades dels seus desplaçaments o de tenir els equips electrònics en stand-by; i quantificar la reducció d'emissions que pugues logarse implantant tecnologies de la informació i de la comunicació, com el teletreball, les videoconferències i el comerç electrònic.

Amb la finalitat de que tota la informació del projecte estigui disponible perquè qualsevol pugui descarregar-la-hi es crearà una secció en la web d'ASCENTIC en la qual el canvi climàtic serà el protagonista. Aquesta secció tindrà continguts divulgatius així com el material desenvolupat en el marc del projecte.

Els principals destinataris d'aquest projecte són les empreses del sector de les TIC i la seva clientela.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH