Les empreses que contractin a joves a temps parcial no pagaran a la Seguretat Social

|

CatalunyaPress.- Segurament tard, però ja està aquí. El pacte social nascut de l'acord entre sindicats i agents socials inclou un pla de xoc estructural per incentivar la contractació de joves i d'aturats de llarga durada.

L'acord, que es va tancar anit, inclou dos tipus de mesures, estructurals i conjunturals, que tenen com a objectiu acabar amb la trucada 'generació perduda', aquest 43% de joves formats a la Universitat i que no troben el seu lloc al mercat laboral.

Entre les mesures conjunturals destaca la reducció de les quotes empresarials a la Seguretat Social a aquelles empreses "que creuen que creuen nous llocs de treball a temps parcial amb una jornada que oscil·li entre el cinquanta per cent i el setanta-cinc per cent de la considerada habitual".

Segons el redactat final del document (consulti-ho), el programa podrà ser aplicable als contractes de treball d'aquestes característiques que se celebrin durant els dotze mesos posteriors a l'aprovació d'aquesta mesura, i inclourà reduccions de quotes quan es tracti de contractes indefinits i de contractes temporals de, almenys, sis mesos de durada.

La reducció de quotes serà del 100%, si el contracte es realitza per empreses amb una plantilla inferior a 250 treballadors, i del 75%, en el cas que les empreses tinguin una plantilla igual o superior a l'assenyalada.

La mesura tindrà una durada d'un any, però als sis mesos les parts signatàries ?Govern i agents socials- avaluaran el seu impacte per analitzar una possible ampliació.

A nivell estructural, s'inclou una reforma de la Llei d'Ocupació que compta amb diversos punts, entre ells un reforçament dels Serveis Públics d'Ocupació.

Formacion professional

A més, les parts es comprometen a incrementar l'oferta de places de formació professional en el sistema educatiu dirigides als sectors amb majors possibilitats de creixement de l'ocupació. En aquest sentit, el Govern central realitzarà un Mapa de l'oferta de formació professional.

Acordo a mitjanit

Governo, sindicats i empresaris van tancar l'acord aquesta passada mitjanit, després de més de sis hores de reunió.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH