|

Segons l'Institut Nacional d'Estadística, un 9% de la població té algun tipus de discapacitati per això el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, ha volgut manifestar obertament mitjançant un comunicat la seva creixent preocupació pel finançament de la prestació de serveis a les persones amb discapacitat i malaltia mental i a les seves famílies.

Degut a la crisi s'ha reduït les subvencions i ajudes i s'ha ampliat els terminis de pagament a les entitats socials, la qual cosa dificulta el correcte desenvolupament de programes i serveis.

Per això afirmen "en aquest moment que vivim d'especial feblesa econòmica, ara assistim al procés de remodelació del sistema financer espanyol que introdueix grans incògnites sobre el futur de l'obra social de les caixes. Sigui quin sigui el sistema resultant de la present reordenació, resulta fonamental per al futur de l'activitat de COCARMI i de les entitats representades en la nostra plataforma, la implicació del nou sistema financer d'Espanya i Catalunya en els projectes socials".

Des de COCARMI "reconeixem que en un escenari econòmic canviant cal trobar noves fórmules imaginatives de finançament tot i que aquest fet no pot representar un impàs en la nostra activitat diària. Els serveis a les persones amb discapacitat i malaltia mental i a les seves famílies s'han de continuar garantint".

El Comité Català de Representants de Persones amb Discpacitat afegeix al temps "hem d'impedir entre tots el retrocés en el finançament de les nostres entitats. Alguns exemples dels nostres projectes són el respir familiar, els serveis d'inserció laboral i els plans d'acompanyament a persones amb discapacitat que busquen feina, la implantació d'intèrprets de la llengua de signes catalana i altres sistemes de suport a la comunicació oral de les persones sordes, activitats en clubs socials per a persones amb malaltia mental i accions i campanyes en favor de l'accessibilitat universa"l.

Per mantenir aquests i molts altres serveis i programes, COCARMI demana "empatia i acció al Govern de la Generalitat, que ens ha de garantir les subvencions; al Govern Central, que ha de publicar en breu el decret llei de reordenació del sistema de caixes per tal que tingui en compte les nostres necessitats; i al futur nou sistema financer resultant de la reordenació per tal que no ens abandoni i ens doni la mà en el finançament de projectes i serveis".

Perquè, en paraules de COCARMI "el sector de la discapacitat sol no pot fer miracles!"

Sobre COCARMI

Segons l'Institut Nacional d'Estadística, un 9% de la població té algun tipus de discapacitat. A Catalunya, l'entitat més representativa del sector és el COCARMI, una plataforma de la qual en formen part: DINCAT (Discapacitat intel·lectual Catalunya), DOWN CATALUNYA, COCEMFE CATALUNYA (Confederació Catalana de Persones amb Discapacitat Física), Confederació ECOM Catalunya (Confederació Catalana d'Entitats de Persones amb Discapacitat Física), FEPCCAT (Federació Catalana de Paràlisi Cerebral i etiologies similars), FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya), ACAPPS (Federació d'Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes), FECAFAMM (Federació Catalana d'Associacions de Familiars i Persones amb Problemes de Salut Mental) i ONCE.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH