Banco Sabadell amplia capital per reforçar el seu 'core capital'

|

Europa Press.- El consell d'administració del Banco Sabadell ha acordat aquest dilluns augmentar el capital del banc per un import de 15,7 milions d'euros mitjançant l'emissió i posada en circulació de fins a 126.363.082 d'accions ordinàries de la societat destinades a inversors qualificats.

Segons ha informat en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el Sabadell ha acordat dur a terme, de forma simultània, una oferta de recompra de determinats valors de deute emesos per l'entitat i Banco Guipuscoà.

Els fons que s'obtinguin de l'ampliació serviran per dur a terme aquesta oferta de recompra en efectiu de quatre emissions de deute (participacions preferents i obligacions subordinades) emetis pel Sabadell en 2006 i 2010.

Segons l'entitat, l'objecte d'aquest augment de capital amb aportacions monetàries és reforçar el ràtio de 'core capital' (capital i reserves) "incrementant la xifra fins a nivells satisfactoris, fins i tot tenint en compte la nova normativa de Basilea III", així com obtenir els fons per a l'oferta de recompra.

En base les seves estimacions, aquesta transacció de deute per accions permetrà que el ràtio de capital actual, del 8,20% a tancament de 2010, augmenti fins al 8,80%.

L'import de l'ampliació de capital, els 15,79 milions, equivalen al 10% de les accions actualment en circulació. "La combinació de l'augment del capital i l'oferta de recompra permetrà reforçar més la qualitat de la composició actual de Banco Sabadell", insisteix el comunicat.

Les accions s'emetran pel seu valor nominal de 0,125 euros cadascuna, més la prima d'emissió que es determini, ja que la col·locació de l'ampliació no es troba assegurada, per la qual cosa l'import dependrà del nombre d'accions subscrites pels inversors.

Amb la finalitat de col·locar aquestes accions entre inversors qualificats, de dins i fora d'Espanya, mitjançant el procediment de col·locació accelerada, el Sabadell ha acordat suprimir el dret de subscripció preferent que correspon als socis del banc.

Ambdues operacions -l'ampliació i la recompra d'emissions- han començat aquest dilluns i la previsió és que finalitzin el 15 de febrer.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH