SE N'HA FET JUSTÍCIA?

Redacció Catalunyapress

Per una vegada, crec que un jutge ha fet una interpretació extensiva de la llei. Em refereixo a la sentència sobre un impagament d'hipoteca. El que no ocorre enlloc, passa aquí. La hipoteca es fa amb un habitatge, però és la persona la que deu, encara que li embarguin l'habitatge. Els bancs i caixes han d'assumir el seu despropòsit de finançar fins al 125%, amb taxacions irreals d'habitatges que, en realitat, no valien ni una quarta part.

Si les taxacions haguessin estat més reals, el sobreaugment de preus dels habitatges no s'hagués produït, almenys, d'una forma tan brutal. La gent que ha perdut el seu habitatge hauria de prendre nota d'aquesta sentència de l'Audiència de Navarra, davant els abusos de les entitats financeres. I crec que hagués de ser il·legal sens dubte que hi hagi clàusules en les hipoteques que es fan, que prevegin afectar a béns futurs.

Cert és que els contractes estan per ser complerts, però les clàusules lleonines o sobre futurs incerts han de donar-los per nuls de ple dret. Ara només falta que es faci justícia amb els abusos d'entitats de crèdit, les de les targetes de crèdit, amb interessos d'un 1,75 % mensual, si es fracciona el pagament que poden arribar a un 26% anual , crec que totalment abusiu.

Urgeix una reforma del sistema financer que prevegi que en els articulats del contracte d'hipoteca no hi hagi clàusules d'aquest tipus, ni que les taxacions siguin sobrevalorades. També és necessari que les condicions siguin clares i no tan desmanegades com en l'actualitat. Per una vegada, el jutge ha fet el seu treball, encara que a l'entitat bancària no li ha fet cap gràcia.

Crec que la justícia ha dictat sentència en aquest cas. Ara només falta que ho acabi de fer amb les corrupcions pendents de judici. Que no es quedin a mig fer, que no acceptin subterfugis per retardar judicis, buscant clarament una prescripció del delicte. Que qui la faci, que la pagui, sigui del partit que sigui. Tant en casos com Gürtel, Palau de la Música, Brugal, etc. que no es parin, que no deixin als ciutadans la sensació de preguntar-se: ¿SE N'HA FET JUSTÍCIA?

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH