UNA SENTÈNCIA MOLT JUSTA

Redacció Catalunyapress

La Secció segona de la Audiència Foral de Navarra ha avalat la sentència que un jutjat de primera instància navarrès havia emès i en la qual es defensa el fet que amb el lliurament del pis al banc es liquidi la hipoteca contreta amb l'entitat financera. La jurisprudència que ara se senta és el senyal que esperaven milers de ciutadans als quals la crisi ha tirat dels seus habitatges i a més els ha obligat a pagar quantitats injustament reclamades que durant molts anys els obligava a viure en precari, sense que la desgràcia de perdre la seva casa fos suficient càstig. En els fonaments de dret que esgrimeix el Tribunal per treure-li la raó al BBVA es diu textualment: "I sent així i en definitiva real la importantíssima crisi econòmica, que ha arribat fins i tot al fet que la finca que en el seu moment pogués estar valorada en menys, no podem desconèixer que això té també a l'origen una causa precisa i que no és una altra, i no ho diu aquesta Sala, sinó que ha estat manifestat pel President del Govern espanyol, pels diferents líders polítics d'aquest país, per experts en economia i per líders mundials, començant pel propi President dels Estats Units, que la mala gestió del sistema financer del que resulten protagonistes les entitats bancàries, recordi's les 'hipoteques escombraries' del sistema financer nord-americà. No volem dir amb això que el demandant sigui el causant de la crisi econòmica, però si que no pot desconèixer la seva condició d'entitat bancària i per tant integrant del sistema financer, que en el seu conjunt i per la mala gestió de les entitats financeres que siguin, en definitiva bancs i altres entitats crediticies i de naturalesa financera, han desembocat en una crisi econòmica sense precedents des de la gran depressió de 1929"

O sigui, que els Magistrats Cobo Sáenz, Goyena Salgado i Valpuesta Gastaminza de la secció segona de l'Audiència navarresa li diuen al que vol l'habitatge i els diners de l'hipotecat que no, que això no serà així, perquè el causant de la crisi no és la víctima de la mateixa, sinó el conjunt de botxins financers que l'han provocat. ¡Magnífic! La Justícia defensa als més febles enfront dels poderosos. El tsunami que la sentència ha produït ha entusiasmat als ciutadans i ha obert una bretxa d'insospitades conseqüències en el compte d'explotació d'unes entitats que fins ara, amb la Llei Hipotecària a les seves mans, han fet i desfet a la seva sencera voluntat, sense importar-los per a res l'opinió dels seus soferts clients. I això, gràcies a la Deessa Justícia, ha iniciat el seu compte enrere.


Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH