"Els bancs es miren amb molta solvència les propostes avalades per Barcelona Activa"

|

Amb els nous pressupostos aprovats, el consistori barcelonès preveu fer front a la crisi incidint més que mai en la inversió, en la formació dels aturats i en l'ajut i l'acompanyament a les empreses de nova creació.

De fet, l'any 2010 un total de 25.000 aturats, una quarta part de les persones aturades de la ciutat, van participar en alguna de les activitats organitzades per Barcelona Activa. El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament i regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi William Carnes, opina que aquesta és la millor aposta per sortir de la crisi.

--Tenint en compte el context de crisi econòmica, com s'aconsegueix mantenir l'esforç inversor?
--Aquest Ajuntament sempre ha intentat generar un estalvi brut important en la configuració del seu pressupost per finançar el paquet d'inversions. En els darrers dos anys, les transferències de Madrid i els recursos que captàvem han tingut un retorcés important.

Per això al 2010 hem incrementat l'endeutament, perquè no volem abandonar els compromisos d'inversió importants. Ens hem endeutat només per fer inversió, no per fer despesa corrent, que la teníem garantida. Som un Ajuntament solvent.

Si hagués d'explicar al ciutadà per quin motius les polítiques de promoció econòmica no estan afectades pel Pla d'Austeritat, com ho faria?

Perquè si volem crear ocupació hem de generar llocs de treball i per fer-ho hem d'ajudar les empreses per tal que puguin mantenir la seva activitat o créixer. L'Ajuntament, en aquest sentit, pot oferir formació, ajudar l'emprenedoria i promoure que hi hagi sòl perquè es puguin crear empreses.

Més informació a la web de l'ajuntament

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH