'The Times they are a-changing'

|

Com deia Bob Dylan, 'The Times they are a-changing' ?Els temps estan canviant-. Només així es pot entendre les dades d'un estudi, que revelen que els nens aprenen abans a utilitzar un smartphon que a lligar-se els cordons o muntar amb bicicleta.

El 19 per cent dels nens de dos a cinc anys és capaç de jugar a aplicacions senzilles en 'smarthphones', mentre que només el 9 per cent, a la mateixa franja d'edat, sap lligar-se els cordons.

L'estudi, desenvolupat pel grup AVG Internet Security i publicat per business wire, ha pres com a mostra a 2.200 mares de nens d'entre dos i cinc anys. Les mares, de 10 països diferents entre els quals es troba Espanya, han respost a preguntes sobre hàbits de consum tecnològic per part dels nens i activitats quotidianes realitzades pels seus fills.

El 58 per cent dels nens saben jugar a l'ordinador. L'estudi destaca que d'entre els més petits de la mostra, de dos a tres anys, el 44 per cent és capaç d'utilitzar un ordinador per jugar. Es tracta d'un percentatge elevat, però que sorprèn més si es compara amb el 43 per cent de nens que saben muntar amb bicicleta. És un fet que l'ús de l'ordinador, i les tecnologies en general, va guanyant terrè a les activitats a l'aire lliure entre els més joves.

L'expansió dels 'smarthphones' també ha afectat als més petits de la casa. El 19 per cent de les mares enquestades han assegurat que els seus fills són capaços de jugar a jocs senzills en telèfons mòbils. Els nens demostren el seu enginy a l'hora de jugar en els terminals d'última generació, però solament un 9 per cent és capaç de lligar-se els cordons sense l'ajuda d'un adult.

L'accés dels menors a Internet també és una qüestió que preocupa a pares i autoritats. La recomanació d'utilitzar controls parentals sembla més realista quan s'explica que el 25 per cent dels nens de dos a cinc anys són capaços d'obrir i utilitzar un navegador web sense l'ajuda d'un adult. El 20 per cent necessita ajuda però podria utilitzar-ho.

L'estudi també assenyala que no hi ha grans diferències entre les possibilitats i l'ús tecnològics en nens en funció del seu sexe. Les nenes i els nens han potenciat les seves capacitats en aquest sentit pràcticament per igual.

L'última dada de l'estudi assenyala que els nens també estan preparats per realitzar trucades telefòniques. El 28 per cent de les mares ha comentat que els seus fills són capaços de realitzar trucades amb el mòbil.

És un fet que a cada generació la tecnologia apareix en la vida dels nens cada vegada com una mica més habitual. En el mateix estudi també s'assenyala que una gran majoria dels nounats apareixen en Internet abans de complir els sis mesos d'edat. Sembla que els nens ara vénen amb un 'smarthphone' sota el braç en lloc del clàssic pa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH