Aena engega una profunda reestructuració de l'espai aeri espanyol

|

Aena inicia aquest dilluns un dels seus projectes més ambiciosos: una profunda reestructuració de l'espai aeri espanyol, que optimitzarà el seu disseny per millorar l'eficiència del transport aeri i la qualitat del servei que reben els passatgers.

Aquesta reforma, emmarcada dins del Projecte de Cel Únic Europeu i del procés de liberalització del servei de control de torre, es durà a terme entre 2011 i 2013.

La direcció d'aquest projecte correspondrà a Andrés Torrecilla, fins ara Director d'Operacions de Navegació Aèria i que ha desenvolupat prop de 30 anys de la seva carrera professional com a controlador aeri.

El procés de reestructuració es durà a terme amb l'assessorament del prestigiós institut d'enginyeria nord-americana MITRE, col·laborador habitual de la FAA, el proveïdor de serveis de navegació aèria d'Estats Units.

La reorganització de les estructures d'espai aeri existents en l'actualitat -regions d'informació de vol (FIRs), àrees terminals (TMAs) i sectorizaciones associades- és bàsica per adequar durant els propers anys la capacitat oferta a la demanda.

Així mateix, i amb la finalitat de poder donar compliment al procés de liberalització del servei de control de torre mantenint l'aproximació com a competència en exclusiva d'Aena, es va a procedir a realitzar els estudis i anàlisis de seguretat i de cost benefici per establir la metodologia a implantar per a la transferència d'aquests serveis als centres de control.

En una primera fase, durant 2011 i fins a principis de 2012, s'abordarà el redisseny de l'espai aeri del Centre de Control de Madrid, en particular el TMA de Madrid, després de la qual cosa es desenvoluparà una segona fase, fins a principis de 2013, que afectarà als Centres de Control de Barcelona, Canàries i Sevilla. Amb aquest projecte Aena avança en els objectius d'eficiència, qualitat i seguretat del Cel Únic Europeu.

Nomenaments en Navegació Aèria

Gabriel Novelles, fins ara Director de la Regió Centro-Nord de Navegació Aèria, ha estat nomenat Director d'Operacions en substitució d'Andrés Torrecilla. Ignacio Begué, fins ara Director de la Regió Aquest, és el nou Director de la Regió Centro-Nord. José Luis Meler, que era responsable de la Divisió d'Automatització, ha passat a ocupar la direcció de la Regió Est de Navegació Aèria.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH