"Amb les retallades fetes pel Govern català molta de la feina feta en matèria de violència de gènere es perdrà"

|

Purificació Outeiral.- Francesc Homs, portaveu del govern català, va decidir tirar pilotes fora aquest dimarts quan va ser preguntat sobre la retallada en matèria de violència de gènere que s'ha anunciant i que consisteix en l'eliminació de dos elements la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball i el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista. Però, que en pensem les dones catalanes de tot plegat?

Mitjançant el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista en concret es fixava una estratègia comuna de Govern en la lluita contra la violència de gènere, que va permetre entre d'altres accions que totes les comissaries dels Mossos tinguessin una unitat d'atenció a la víctima, a més de formar a 5.200 mossos, policies locals i aspirants per al desenvolupament d'aquestes tasques.

Les associacions de defensa dels drets de les dones sorpreses amb aquesta decisió unilateral del nou Govern català no s'han volgut quedar callades. Una d'aquestes associacions és Dones en Xarxa, que ha expressat aquests dies la seva preocupació "vers el greu retrocés que aquestes actuacions suposen" i han anuncia que, des de la seva plataforma formada per milers de dones, continuarà lluitant perquè la igualtat d'oportunitats "estigui present amb la força que es mereix a tots els àmbits de la societat".

--Explica'ns, Carme. Què es perd concretament amb les darreres derogacions i retallades que ha dut a terme el Govern de la Generalitat en matèria de lluita contra la violència domèstica?
--Diguem que tot es dilueix. L'experiència ens diu que quan tu no li poses nom i cognoms a les coses, als esdeveniments, a les polítiques, el problema és que s'acaben diluint en el què seria els diferents departaments, direccions. Moltes vegades, quan es col·loca en la transversal·litat, com aquesta, és molt difícil de treballar, alguns programes o direccions que nosaltres creiem que són puntals per les dones i per la igualtat de les dones tant en el món del treball com en el de la lluita contra la sacra de la violència de gènere evidentment queden com diluïdes. Llavors, tot és més complicat, fins i tot avaluar les polítiques que s'han dut a terme.

--Entenc pel que m'estàs dient que si les polítiques, els serveis, els programes no tenen nom i cognom i tot es dilueix, tota la feina que s'ha fet fins aquest moment vosaltres creieu que es perd?
--Nosaltres pensem que si. Sabem que hi ha un procés quan entra un nou govern i té les seves prioritats, però llavors, si aquest tema és prioritari per què és de les primeres parts que no s'han qüestionat, que s'han retallat. Hi ha altres assumptes com, per exemple, la supressió o no dels 80 quilòmetres hores, que primer s'estudiarà la convinença o no, s'està posposant, que sí, que no. I en relació al cas que ens ocupa han tret el decret i ja està. És que ni s'han plantejat la convinença o no.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH