Firefox supera  per primera vegada a Internet Explorer a Europa

|

EP.- El navegador de Mozilla va obtenir en l'últim mes de 2010 el 38,11 per cent de la quota de mercat europeu, enfront del 37,5 de l'Internet Exlorer, amb Google Chrome en tercera posició, encara que protagonitzant el major creixement, segons informa la consultoria StatCounter.

Google Chrome es manté en tercer lloc, però continua guanyant quota de mercat a Europa i compte ja amb una quota de 14,58 per cent, gairebé deu punts per sobre de la de desembre de 2009.

En opinió d'Aodhan Cullen, CEO de StatCounter, l'avanç de Firefox a Europa pot estar relacionat amb l'impacte de l'acord de la Comissió de Competència de la Unió Europea que va obligar a Microsoft a oferir altres opcions als usuaris de la UE.

Dades a nivell mundial

A nivell mundial, Internet Explorer va mantenir en tot 2010 la seva hegemonia com el navegador més utilitzat, encara que la distància amb Firefox és cada vegada menor.

Internet Explorer ha tancat 2010 com el navegador web utilitzat pel 57 per cent dels usuaris. Segons les dades del portal Netmarketshare, el navegador de Microsoft va començar l'any amb un 62,12 per cent dels usuaris, la qual cosa suposa que durant els últims dotze mesos IE ha perdut un 5 per cent.

El navegador Firefox es manté en la segona posició però també presenta un descens en els seus usuaris. El servei de Mozilla va començar el 2010 amb un 24,43 per cent dels usuaris, però en el passat mes de desembre el seu percentatge ha descendit fins al 22,81 a nivell mundial. La seva pèrdua d'usuaris és d'un 1,62, menor que la de IE però sempre significativa.

El navegador que millors resultats ha obtingut ha estat el Chrome de Google. Es troba a la tercera plaça i pràcticament ha duplicat el nombre d'usuaris en 2010.

El navegador de Google va començar l'any amb un 5,22 per cent dels usuaris totals, i ha tancat l'any amb el 9,98 per cent. L'augment és d'un 4,76 per cent, la major pujada percentual en tot l'any entre els navegadors.

Safari, d'Apple, també ha experimentat dades positives. Les vendes de Macs en 2010 han ajudat al fet que el navegador passi del 4,53 per cent al 5,89. La nota negativa per al navegador d'Apple és que sembla haver perdut la seva particular guerra amb el sistema de Google. A l'inici de l'any estaven en una posició molt similar, però Chrome sembla haver deixat enrere a una dels seus majors rivals.

Lluny dels navegadors més populars es troba Opera. Ocupa la cinquena posició i ha registrat un lleuger descens del 0,15 per cent d'usuaris en el 2010. El navegador ha finalitzat l'any amb un 2,23 per cent d'usuaris.

Les dades de Netmarketshare finalitzen amb una categoria que engloba els resultats d'altres navegadors. El grup de petits sistemes ha obtingut un augment en el seu nombre d'usuaris. En començar l'any aquest grup comptava amb un 1,31 per cent dels usuaris i finalitza amb un 2,01, apropant-se perillosament als resultat d'Opera.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH