El principi de la fi

Redacció Catalunyapress

Sóc optimista per naturalesa però això no m'impedeix analitzar la realitat de gestió dels clubs, que és nefasta, excepte l'excepció que confirma la regla.

Aquest any, molts clubs de primera tindran grans problemes de supervivència, ja existeixen tres en la llei concursal (suspensió de pagaments), són 7 o 8 els que es retarden massa en el pagament als seus jugadors i la resta segueix acumulant deute malgrat vendre patrimoni ¡Serà un veritable desastre!

Mentre els que haguessin de controlar totes les anomalies i barbaritats acumulades, digui's L.F.P o D.N.D.D., no han fet res efectiu per evitar una cosa tan evident com a previsible.

Aquest enorme nyap col·lectiu és un signe més, dels molts que hi ha, que manifesten una incompetència o menfotisme realment preocupant. En els càrrecs s'està per treballar, afrontar i solucionar els problemes, no solament per promocionar-se i viure de les dietes a cos de rei, clar que això succeirà o es produirà en un món virtual, aquí les evidències ens demostren el contrari.

Tan difícil és? No, en absolut! Bastaria una llei ben clara i definida que responsabilitzés econòmicament els components de les directives dels dèficits produïts i que impossibilités als dirigents a vendre patrimoni per maquillar els comptes, només després d'un referèndum amb el 100x100 dels socis i amb un diferencial d'un 10% podria produir-se la venda.

El 50% del pressupost dels clubs procedeix dels drets de TV, l'operadora que els paga està en suspensió de pagaments, és evident que el futbol no li és rendible a nivell econòmic ¿quant durarà el cobrament d'aquestes quantitats?

El govern, en plena crisi, no gosarà una altra vegada a realitzar un pla de sanejament dels clubs amb els diners dels contribuents.

Per tant aquest 2011, lamentablement, viurem moments molt durs per a alguns clubs, però ho mereixen per tenir uns dolents dirigents, el Màlaga per exemple, en suspensió de pagaments i realitza al gener fitxatges de nivell alt ¿qui ho pagarà?

A part de la llei de responsabilització, no existeix una altra alternativa que el futbol base, la creació d'una escola futbolística de cada club, la qual cosa, si de debò els agradarà als dirigents el futbol, seria el més satisfactori.

¡Sí! Ja sé que així no hi ha negocis de traspassos desorbitats ni comissions més que dubtoses que acaben arruïnant als clubs mentre que els seus directius se'n sortin impunes, però d'això es tracta ¿no?

El president Núñez va tenir una gran visió quan va construir la Masia en la qual es van formar des de nens els Xavi, Puyol, Piqué, Messi, Iniesta, Víctor Valdés, Busquets, Bojan, Reina i molts altres, que amb la seva filosofia i mètode han aconseguit ser els millors.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH