Aena convoca 61 places reservades a persones amb discapacitat

|

Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (Aena) ha convocat dos processos selectius diferents i diferenciats per cobrir 61 places fixes de personal laboral reservades a persones amb discapacitat física i/o sensorial el grau de discapacitat de les quals sigui igual o superior al 33%.

El primer dels processos d'oferta d'ocupació pública és de 23 places de titulats universitaris, dels quals 12 són superiors i 11 mitjans. El segon d'ells és de 38 places de tècnics, dels quals 35 són administratius i 3 informàtics. En total són 29 els centres de treball d'Aena on s'han convocat places.

Aena crearà una borsa de candidats en reserva en els centres de treball on es convoquen les places. Les bases d'aquestes convocatòries, les places convocades, la seva distribució i els impresos de sol·licitud es poden consultar i obtenir a la pàgina web d'Aena. El termini d'admissió de sol·licituds finalitzarà el 17 de gener de 2011 inclusivament.

Pionera en polítiques de discapacitat

Aena és pionera a Espanya en polítiques de discapacitat i disposa des d'aquest any d'una política específica en aquesta matèria en la qual aplica els codis de conducta i les millors pràctiques recomanades per organismes nacionals i internacionals reconeguts.

La política de discapacitat d'Aena garanteix l'accés universal a tots els serveis, infraestructures i informació, estableix objectius específics en matèria de discapacitat i fixa indicadors que permetin analitzar l'avanç i millora contínua.

En Aena treballen actualment 128 persones amb discapacitat (88 homes i 40 dones). L'entitat disposa d'actuacions i protocols que garanteixen la igualtat de tracte i la no discriminació de les persones discapacitades, així com l'adaptació a un nou lloc de treball quan es produeix una capacitat disminuïda per malaltia o accident.

Així mateix, el conveni col·lectiu recull mesures en benefici dels treballadors amb fills o familiars discapacitats tals com dues hores de flexibilitat horària diària, dret a una disminució de la jornada, dret a excedència i reserva de plaça d'aparcament de vehicle.

També existeix un Programa d'Atenció a l'Empleat d'assessorament i suport tant al treballador com a familiars que en l'àmbit de la discapacitat ofereix informació legal i sobre recursos, residències, ajudes, subvencions, centres especials d'ocupació, centres ocupacionals, associacions i organitzacions no governamentals.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH