Anuncis dels consellers

Redacció Catalunyapress

Al nou Govern, no se'l pot jutjar, evidentment, pel que ha fet. Però res no impedeix valorar els anuncis d'algunes conselleries sobre futures actuacions. No em refereixo a les genèriques declaracions d'intencions (pacte fiscal, Estatut, etc.), de les qual ja parlaré un altre dia, sinó a les propostes concretes que comencen a aflorar.

El més ràpid, potser per ser el conseller amb més pes polític, ha estat Felip Puig. El nou titular d'Interior ha matisat la seva proposta d'eliminar el límit de velocitat de 80 km / hora i ara parla de flexibilitzar-la. Excepte els amics d'ICV-EUiA, tot el país està d' acord amb aquesta mesura. El límit de 80 km / hora ha tingut virtuts incontestables - no em refereixo només al medi ambient, sinó a la major fluïdesa del trànsit a les entrades a Barcelona i a la reducció d'accidents mortals. Però és evident que a les 0:00 no té el més mínim sentit comú.

El conseller d'Interior també ha anunciat la seva intenció de derogar el codi ètic dels Mossos d'Esquadra i revisar les càmeres a les comissaries. Entenc que el conseller vulgui recuperar "la moral" - si és que està deteriorada - dels Mossos. Però no a canvi d'eliminar unes mesures que redunden en benefici de la ciutadania en general. I no comparteixo que el respecte més estricte a la llei per part dels cossos i forces de seguretat només afavoreix els delinqüents, argument impropi d'un estat de dret (ho digui o ho pensi qui sigui).

Josep Maria Pelegrí ha recuperat una iniciativa, pel que sembla molt estimada per CiU, però totalment absurda: el transvasament del Roine. No m'estendré, però la mesura anunciada pel conseller d'Agricultura i Medi Natural no té sentit ni per raons de seguretat ni de subministrament ni de cost ni mediambientals.

Tampoc no comparteixo la idea de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, d'eliminar la Setmana Blanca, és a dir canviar el nou calendari escolar. Malgrat les dificultats que comporta implementar tot canvi en un societat tan complexa com la nostra, és evident que el nou calendari és més racional que l'anterior. Llegeixo que els pares ja li ho han fet saber.

Pel que fa a la decisió de no crear finalment un departament d'Universitats serà un incompliment electoral, però a mi em sembla bé. En canvi, no comparteixo l'eliminació de la Conselleria de Medi Ambient.

Sí comparteixo la proposta del nou conseller de Foment i Política Territorial, Lluís Recoder, d'acabar el Quart Cinturó, el que no hauria de ser obstacle per mantenir la màxima atenció per les qüestions mediambientals. Quant a l'anunciada pujada dels peatges, respon a la dependència dels governs dels grans inversors privats (ja siguin elèctriques o concessionàries d'autopistes) per desenvolupar molts projectes. Aparcar el cotxe o consumir menys és la millor resposta que els ciutadans podem donar.

Finalment, això de cobrar els menjars en els hospitals que ha anunciat el nou conseller de Salut, Boi Ruiz, és un pegat, que perjudica les persones en el seu pitjor moment: quan estan hospitalitzades. Em sembla més coherent revisar el sistema i, si escau, establir un copagament selectiu que busqui evitar l'abús i no castigar el malalt.

En resum, de moment, hi estic més disconforme que conforme.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH