El nou Govern

Redacció Catalunyapress

Poc a poc, van coneixent-se els noms dels nous consellers de la Generalitat. No em sembla un excés crític dir que la llista queda molt per sota de les expectatives. Artur Mas ha tingut problemes per incorporar-hi "els millors", ja que alguns independents de renom s'han negat a formar part del Govern.

Per exemple, la incorporació d'Andreu Mas-Colell, no és cap novetat, ja que va ser conseller de Jordi Pujol. Per això, potser el més significatiu és l'entrada de Ferran Mascarell, que convé recordar que, quan va ser conseller, també devia ser el millor, encara que mai no es reconegués. Caldrà donar-li el benefici del dubte, com s'ha de fer amb tothom. Però Mascarell ha de ser conscient que el seu "fitxatge" - després que, segons sembla, altres candidats hagin dit que no - serà qüestionat des de les files convergents - els nouvinguts sempre són sospitosos- i des de les socialistes, que no entendran que qui es preconitzava fa quatre dies com a alternativa a Barcelona, canviï de direcció amb tanta rapidesa.

Pel que fa als anuncis polítics em criden especialment l'atenció les declaracions de Felip Puig, que ha qüestionat el codi ètic dels Mossos d'Esquadra i la instal·lació de càmeres a les comissaries. No puc opinar sobre el Codi Ètic, perquè no el conec en profunditat. Però eliminar les càmeres de comissaria em sembla un error lamentable. Les càmeres són una garantia per al ciutadà i per als mateixos Mossos. Inevitablement el missatge que es dóna és, tot i que no sigui la intenció, que a partir d'ara a la comissaria pot passar qualsevol cosa. Crec, francament, que Puig hauria de reconsiderar aquesta mesura.

Finalment, tampoc no comparteixo la proposta d'Irene Rigau de carregar-se el nou calendari escolar. Malgrat les dificultats d'aplicació, és molt més coherent i homologable amb Europa. En ambdues decisions, les de Puig i la de Rigau, semblen prevaler els interessos corporatius, mestres i policies, sobre els generals.

Francesc Moreno
director
Eldebat.cat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH