La patronal catalana reclama a Artur Mas que reformuli l'Acord Estratègic del 2005
 

|

Europa Press.- El president de Pimec, Josep González, considera necessari que el nou Govern d'Artur Mes reformuli l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana' que van il·luminar en 2005 Generalitat, patronals i sindicats, amb l'objectiu de redefinir les prioritats sorgides per la crisi econòmica.

González ha afirmat que l'acord tenia sentit en 2005, però amb la situació de crisi actual s'hauria d'actualitzar i adaptar. "Segurament molts dels conceptes són recuperables, però amb un tractament diferent", ha explicat, argumentant que els ritmes d'actuació prevists "són massa lents per donar resposta als problemes actuals".

"El mateix acord estratègic no té sentit, perquè moltes coses han canviat i moltes prioritats han quedat en segon terme", ha assegurat, i ha posat com a exemple les infraestructures. "Hi ha infraestructures que són bones, però absolutament no prioritàries en aquests moments, perquè no hi ha diners", ha indicat.

Confiança en Mas

El president de la patronal catalana ha mostrat confiança en Mas, argumentant que el programa electoral de CiU inclou bones apostes per al teixit de pimes. "Va pel bon camí i les formes apunten bé", ha assegurat. "Només el fet que sigui un govern amb suficient majoria per prendre decisions ja és un potencial important", ha afegit.

"Hem pogut veure que la fórmula del tripartit no ha funcionat", ha afirmat González, i ha valorat positivament que CiU tingui "les mans lliures per prendre decisions".

Més crèdit per a les pimes

González ha demanat a Mas que tingui una "sensibilitat especial" cara a les pimes per buscar solucions als seus problemes estructurals, especialment la falta de crèdit. Ha lamentat que hagin tingut més capacitat per finançar-se les entitats bancàries, a través del FROB, i les administracions públiques, que han pogut incrementar el seu endeutament, i no hagin tingut les mateixes possibilitats les pimes.

"Hi ha moltes empreses que són molt rendibles, que tenen futur, però que s'estan morint perquè ningú els ajuda", ha lamentat González, que ha acusat als bancs i caixes de "ser tremendament insensibles" perquè no han obert l'aixeta del crèdit "en absolut".

Així mateix, González ha reclamat al nou Govern de CiU que ofereixi estímuls als empresaris per generar ocupació i que flexibilitzi el mercat de treball. Ha insistit que fa falta una reforma laboral competitiva, que permeti a l'empresari contractar sense por, que tingui un cost de regulació de plantilla raonable i que les empreses es puguin despenjar dels convenis col·lectius sense problemes.

"El principal problema d'aquest país és l'atur i fa falta una teràpia contra l'atur", ha argumentat González, i ha criticat que la Llei d'economia sostenible del Govern és "molt fluixa". "Potser el problema és que s'ha pensat massa a prendre mesures socials i a acontentar als sindicats i segurament el que hem de fer no contentarà a ningú".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH