Un àrbitre intervindrà entre AENA i USCA si no hi ha acord

|

EP.- AENA i USCA han arribat a un preacord sobre el procediment negociador del conveni col·lectiu, segons el qual es comprometen a sotmetre aquells aspectes en els quals no aconsegueixin un consens a un àrbitre que serà designat per ambdues parts abans del dia 12 de gener.

Ambdues parteixes -Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) i la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA)- hauran de nomenar a aquest àrbitre "per dirimir les possibles discrepàncies que puguin sorgir durant la negociació" abans de la data establerta. La negociació serà sotmesa a un procediment arbitral que ambdues parts "hauran d'acatar en tots els seus termes i que serà d'obligat compliment", va precisar el gestor aeroportuari en un comunicat.

El termini per concloure la negociació del conveni serà el 31 de gener de 2011, tal com ja havia avançat el ministre de Foment, José Blanco. Si passat aquest dia persistissin les discrepàncies, actuarà l'àrbitre decidit prèviament.

Una vegada nomenat l'àrbitre, se subscriurà per ambdues parteixes un compromís arbitral en el qual es constaran les qüestions concretes sobre les quals haurà de pronunciar-se el laudo arbitral i el termini per dictar-ho.

No obstant això, el preacord sobre el procediment negociador aconseguit aquest dijous estableix que si ambdues parts no es posen d'acord en la designació de l'àrbitre abans de la data establerta, això és, el 12 de gener, "les negociacions del conveni es donaran per finalitzades".

Els controladors denuncien a AENA per deficiències en la gestió de l'espai aeri

L'Associació Professional de Controladors de Trànsit Aeri (Aprocta) ha denunciat a AENA per "deficiències en l'organització i gestió de l'espai aeri, així com "irregularitats en els cursos de formació, sobrecàrregues de tràfic en els sectors de control i falta de garantia en la continuïtat d'un servei segur".

En un comunicat, Aprocta informa que arran d'aquestes denúncies l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha iniciat més de 20 procediments d'inspecció contra AENA, la qual cosa demostra que s'hauria "pogut comprometre la seguretat en diferent grau".

Segons l'associació les denúncies presentades es refereixen a situacions "molt diverses" associades totes elles a "un alarmant increment dels incidents aeris".

Treball sota "tensió" per la militarització.

Així mateix, l'agrupació professional dels controladors ha denunciat l'actual situació de militarització que sofreix el control aeri a Espanya, situació que, malgrat l'actitud respectuosa adoptada pels militars, "obliga a exercir el treball en unes condicions de tensió inadequades que de ben segur repercuteixen en els nivells de seguretat".

Sobre aquest tema, van confiar que aquesta situació es mantingui "durant el menor espai de temps possible i es recuperi la normalitat en un treball que requereix, pels seus especials característiques, d'unes condicions d'estabilitat emocional i laboral el més elevades possibles".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH