De l'Auditori al Palau

|

La Junta Directiva de l'Orfeó Català, reunida aquesta tarda en sessió ordinària, ha designat Joan Oller i Cuartero (Barcelona, 1967) nou director general del Palau de la Música Catalana, en substitució de Joan Llinares, que cessarà del seu càrrec el pròxim 31 de desembre.

Oller, que des del 2001 és el director general del Consorci de L'Auditori i l'Orquestra, s'incorporarà a la Direcció del Palau de la Música Catalana durant el pròxim mes de febrer, amb l'objectiu de resituar a la centenària institució en el centre socio-cultural de Catalunya, desprès del greu cop que va patir amb el coneixement del desfalc de Fèlix Millet i Jordi Montull.

El proper nou director general del Palau de la Música Catalana, Joan Oller, és llicenciat en administració i direcció d'empreses per ESADE i en filosofia i ciències de l'educació per la Universitat de Barcelona. Ha cursat estudis de música al Conservatori del Liceu i ha participat en nombrosos seminaris sobre temes afins a la gestió cultural a Nova York, Viena i Copenhaguen, entre d'altres.

En l'àmbit acadèmic, Oller és professor de màrqueting i programació musical de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i va ser professor associat del Departament de Ciències Socials d'ESADE (1992-1998). Ha estat conferenciant i ponent en múltiples ocasions sobre temes afins a la gestió cultural.

En l'àmbit professional, el proper director general del Palau va ser gerent de l'Orquestra Simfònica del Vallès del 1995 al 1998. Posteriorment va ocupar la Gerència de la Fundació Pablo Sarasate de Pamplona (1998-2000) i de l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó (2000-2001); i ja des del 2001 fins a l'actualitat ha ocupat el càrrec de director general del Consorci de L'Auditori i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

A més, és president fundador de la Red de Organizadores de Conciertos Educativos (ROCE), president de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) des del 2008, i membre del Ple i de la Comissió Artística de l'European Concert Hall Organisation (ECHO).

La Junta a favor de accelerar el procés judicial

La Junta Directiva de l'Orfeó Català, reunida aquesta tarda, ha manifestat novament el seu compromís a fi de contribuir al total esclariment dels fets delictius que són objecte d'investigació en el procediment penal que es tramita davant el Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona, com a millor defensa dels seus interessos estatutaris i, en particular, per a l'obtenció del rescabalament pels perjudicis patrimonials soferts com a conseqüència dels fets esmentats.

En aquest sentit, la Junta es manifestarà favorable a totes aquelles iniciatives processals que suposin agilitzar la tramitació de l'esmentat procediment penal i depurar la totalitat de les responsabilitats penals resultants de la causa, tot instruint explícitament la seva representació processal amb aquesta finalitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH