ÈXIT BLAUGRANA o EL COMPROMÍS D'UNS JOVES CULERS

Redacció Catalunyapress

L'endemà de Sant Esteve pot ser un gran dia. El 27 ens trobarem al Camp Nou amb el Vicepresident de l'Àrea Social del FC Barcelona, Sr. Jordi Cardoner, el qual explicarà en primera persona el Pla d'Actuació del Barça 2010 per resoldre la situació en què es troben al Camp Nou les persones en cadira de rodes.

Tot seguit, el Sr. Cardoner i l'Associació Blaugranes en cadira de rodes, en una entrevista concertada amb El Mundo Deportivo, ho farem públic conjuntament.

Com recordareu, els acords concertats amb el President del Barça no es van materialitzar per motius tècnics. Després d'un impasse de temps durant el qual visquérem en la incertesa (no ens referim a manca de voluntat per part de la Junta Directiva), el dia 1 de desembre, mitjançant trucada telefònica, el Vicepresident tingué l'amabilitat de donar-nos a conèixer el Pla d'Actuació del Barça 2010.

De fet, l'acord està pràcticament tancat a manca de perfilar alguns petits "serrells" de tipus metodològic. Estem segur que tancarem el tema al llarg dels propers dies. Mentrestant us demano disculpes, ja em perdonareu la prudència, per no ser més explícit. N'hi haurà enteniment, n'estem convençuts.
Explicat aquest preliminar, permeteu-me que canviï radicalment de tema. No ens movem, però, de territori Barça. Només variem la qüestió, però paga la pena la gent de la qual parlarem.

Volem presentar-vos un grup de joves que configuren allò que els barcelonistes entenem per entorn blaugrana. Joventut i compromís, formació intel?lectual i amor als colors esdevenen les senyes d'identitat de la Plataforma a què ens referirem.

L'estiu de 2009, un grup de socis joves, decidits i emprenedors, fundaren ÈXIT BLAUGRANA, "La plataforma de la nova generació de barcelonistes", com ells mateixos afirmen a la seva pàgina electrònica. Èxit Blaugrana ha assolit un gran ressò en les xarxes socials.

ÈXIT BLAUGRANA és la primera plataforma independent, creativa i d'opinió blaugrana. Un equip de gent activa, solvent i preparada, amb esperit constructiu, experiència i èxits professionals.

Coincidint en el temps amb el millor Barça de la història, s'han marcat com a objectiu bàsic difondre entre la massa social blaugrana un esperit guanyador i optimista. Tenen la voluntat de fer créixer el Barça, des de els seus supòsits culers, amb el triangle format pels èxits de l'entitat: club campió, pioner i una referència mundial.

Promoure l'excel?lència, la transparència i la participació ha esdevingut, sens dubte, la gran tasca de la Plataforma. La conseqüència dels tres valors provocà que Èxit Blaugrana aconseguís que totes les candidatures, inclosa la de l'actual President del Barça, subscriviren el Codi Ètic dels Directius del FCB en ple període electoral.

El Codi Ètic comporta que el president del Barça, així com els seus directius, es comprometen a practicar i a fomentar la transparència amb el Club i amb el soci. D'altra banda, implica el caràcter desinteressat del càrrec, anteposant el benefici del club als seus interessos personals.

El Codi posa de manifest, al llarg dels set punts de què consta, totes les obligacions que signaren els directius blaugranes. Entre les més destacades podríem subratllar la transparència dels possibles guanys (comissions) que es generin en concepte de la intermediació en l'adquisició o en la venda de jugadors. També es digne de menció el fet que cap directiu no podrà fer negocis ni tindrà interessos patrimonials en els àmbits esportius en els que el Barça hi sigui present.

D'altra banda, el Codi va aconseguir arrencar el compromís de la directiva que no mantindrà relacions, no prestarà col?laboració alguna i no farà cap tipus de negocis, a títol personal o en representació del FCB, amb països, empreses i organitzacions que no respectin els drets fonamentals de les persones i, amb especial èmfasi, els drets de la infància.

El text va esdevenir pioner, ja que desprèn altes dosis de regeneració i de renovació democràtica del Barça. Els acords a què arribaren ho demostra.

Hem de felicitar aquests joves emprenedors per seva la il?lusió i pel coratge.

El present del club és ple d'èxits esportius, perquè tenim els millors jugadors del món, però celebrem l'existència d'Èxit Blaugrana per l'esperit creatiu d'aquests joves que garanteixen un entorn independent amb un clar compromís culer.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH