Futurs ex i futurs càrrecs

Redacció Catalunyapress

Veient els moviments polítics que es van produint als partits que no han guanyat, i fins i tot en el que ha guanyat les eleccions a Catalunya, em queda una sensació com d'aixecada de camisa. Em refereixo al PSC, ERC, ICV i a CiU.

Els components del Tripartit, malgrat el treball ben realitzat en algunes àrees i ma explicat a la ciutadania, en general, s'estan movent de cara a tractar de cauteritzar les ferides electorals.

Montilla va donar el primer pas en anunciar la seva renúncia a l'acta de diputat i a la primera secretaria del PSC, assumint la responsabilitat de la derrota electoral. Però després surten Castells, Maragall, Tura i Geli apostant per una major 'catalanització' del PSC. Estan en el seu dret, evidentment, com jo estic en el meu de demanar que se'n vagin a la seva casa, que tornin als seus treballs.

La concertació educativa segueix sent, al meu entendre, un llast per a la millora de l'escola pública i poc s'ha avançat a tractar de suprimir-la, malgrat que s'han construït molts més col·legis i instituts. La modernització de l'Administració de Justícia amb les noves tecnologies s'està fent en comptagotes, massa lentament, en la meva modesta opinió. L'economia de la Generalitat, ja bastant ferida des del govern de CiU, s'ha vist afectada per la crisi en la que ens hem vist immersos, sense moure un dit.

La Sanitat segueix amb la seva inèrcia, amb canvis en els Centres d'Atenció Primària o en les Areas Bàsiques de Salut, que han tingut la virtut de desconcertar, al mateix temps, a personal i a usuaris. Però això si, ens hem passat la legislatura parlant del copago, cosa que a la gran majoria de ciutadans, afectats molt greument per la crisi, ha acabat de deprimir.

No és de rebut, per posar un exemple a Viladecans, on visc, que hàgem passat de tenir dos ABS oberts, dissabte de 8 a 20 hores i diumenges, almenys un, en el mateix horari, a tenir-los oberts només els dissabtes i el diumenge. Si et poses mal o tens cures diàries o tractament que requereix les mans del professional sanitari, t'has de desplaçar a l'Hospital perquè t'atenguin, en el supòsit que la Infermera encarregada de les cures no s'hagi posat malalta. Si és així, no hi ha infermera de recanvi, ja que les de l'hospital són d'un altre organigrama i no atenen.

Seguint amb els partits, a ERC s'estan tirant mútuament la culpa, uns a altres. I Carod intentant formar una esquerra catalanistanosesapbenbeque (no és error d'escriptura) mentre ICV fa una reflexió potser més seriosa, però sense arribar al fons de la qüestió.

I ara ve el guanyador: CiU. Va dir Artur Mas, futur Molt Honorable President que ell no era revengista, crec que ho va dir en una entrevista. En la legislatura, ens va entretenir tirant la culpa de la crisi catalana al Tripartit, dient que Catalunya necessitava un Govern fort per fer front a la crisi. Ja guanyador, ens deixa anar una perla molt bona, demanant ajuda a tots per sortir de la crisi i donant un marge de dos anys per a això. I com no és revengista, deixa a ICV i a ERC fora de la Mesa del Parlament.

I ens segueix donant la callada per resposta en el fet que Madí i un dels presumptes implicats en el cas Palau, deixin la política. I segueix sense aclarir-nos el presumpte finançament de CiU a través de la Fundació Trias Fargas.

Per als Futurs ex, crec que el millor servei que poden fa a la ciutadania és tornar als seus treballs o anar-se'n a casa; si no fos així, donaria una sensació d'apegament a l'escó, a la butaca. Cosa que als ciutadans no ens agrada gens ni mica. I per als futurs càrrecs, tenim massa reptes pendents en la societat com per anar pensant en rebaixes als que mes tenen, a privatitzar el públic, a retallar en qüestions socials. Pensin vostès, que potser poden pagar-ho tot, en la immensa majoria de ciutadans, que arriba amb dificultats a finals de mes.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH