El Govern xifra en 8.906 milions el valor de mercat del 49% d'AENA

|

El Govern ha fixat en 8.906 milions d'euros el valor de mercat del 49% d'AENA que es privatitzarà com a conseqüència del nou decret de mesures econòmiques aprovat pel Govern, si bé aquesta xifra es redueix fins als 2.707 milions d'euros si es descompta el deute de l'organisme.

És una estimació que per a l'Executiu "mostra una clara correlació amb la valoració dels aeroports que cotitzen en Borsa"

Així consta en la memòria econòmica que acompanya a la norma que el Ple del Congrés convalidarà aquest dimarts, a la qual ha tingut accés Europa Press, on el Govern basa els seus càlculs a multiplicar per set o deu vegades el benefici brut d'explotació (Ebitda) a tancament de 2010, que xifra en 1.817 milions d'euros.

Sobre les xifres resultants, que oscil·len entre els 12.272 (Ebitda multiplicat per set) i els 18.175 (Ebitda multiplicat per deu) milions d'euros, es calcula l'import del 49% d'AENA que es privatitza. El Govern destaca que aquesta és la metodologia habitual per a aquest tipus d'operacions, ja que "el seu import fluctua menys al llarg del cicle d'inversió".

D'aquesta forma, el document presenta dues estimacions, en funció de si s'obvia o no el deute, l'import del qual xifra en 12.650 milions d'euros. Així, en el primer dels casos, es presenta una franja que va de 6.234 a 8.906 milions d'euros, sent aquesta última una xifra molt similar a la presentada per l'Executiu en les seves primeres estimacions la passada setmana.

Patrimoni de 15.445 milions

AENA pretén que els ingressos de l'operació es destinin a pal·liar el deute que arrossega el gestor aeroportuari, reduint-la a la meitat, a part de que considera que els beneficis obtinguts redundarien de "forma molt positiva" en els seus comptes anuals. L'ens preveu entrar en beneficis en 2014. No obstant això, aquesta qüestió dependrà dels accionistes.

Encara que la manera d'escometre la privatització "no està encara definida", a la fi de febrer s'iniciarà la primera fase de la recerca d'inversors, entre els quals no es descarten fons d'inversió, socis industrials, operadors aeroportuaris o societats mixtes i, fins i tot, la seva sortida a Borsa.

Segons el Decret Llei, en tres mesos quedarà constituïda la societat pública Aena Aeroports, que assumirà tot el patrimoni i els drets de l'actual AENA, que estima en un valor de 15.445 milions d'euros a tancament de 2010, per obrir la liberalització de la gestió dels 47 aeroports de la xarxa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH