Qui controla als quals ens controlen?

Redacció Catalunyapress

Bos dies, egun on, bon dia, buenos días.

Aquesta era una de les preguntes que molts ens fèiem, en el tema del tràfic aeri. I mirant enrere veiem un acord de 1.999 dels controladors aeris amb Álvarez Cascos. Aquest acord contempla un augment del 300% del valor de les hores extres i la gestió de l'accés a la plaça de controlador.

D'aquelles pólvores, vénen aquests llots, diu molt sàviament el refrany. Es van cobrir de glòria creant una elit de privilegis. Ningú discuteix l'estrès que tenen els controladors mentre treballen, és molta tensió, molts vols que sobrevolen l'espai aeri espanyol. El discutible és que si es té estrès en condicions normals, s'ha d'estar estressat per efectuar hores extres, per ben pagades que estiguin.

Pel que sembla, la fiscalia va obrir diligències i les denúncies de particulars afectats acabaran en el jutjat. No sabem com acabarà tot això. Però ha d'haver-hi sancions, molt greus com a mínim. No tothom viatjava de vacances. Hi ha qui havia de viatjar per a una operació: Una nena de 4 mesos a la qual li han posat en perill la vida. Crec que es desplaçaven des de Canàries al Matern-Infantil de Màlaga, de manera urgent per realitzar l'operació.

Uns altres podien viatjar per qüestions familiars greus. Llegint alguns comentaris, sentint algunes manifestacions de controladors, em dóna la sensació que ens volen prendre per ximples. Ha sortit a la llum una reunió d'USCA amb el PP al Congrés. Bé, gens que objectar. El que sembra dubtes és que fos pocs dies abans de començar l'embús. I més dubtes sembra la "casualitat" del video de Rajoy a Lanzarote, encara que cadascun viatja on vol, si és que pot i l'hi deixen.

I moltes més dubtes sembren el "suport" de FAES als pobres estressats controladors i el d'alguns membres distingits del PP. El govern ha actuat, i alguna cosa s'ha mogut quan un altre sindicat de presumptes "estressats", el SEPLA, ha fet marxa enrere en les seves intencions de "felicitar-nos" també el Nadal a tots. Crec que al nostre país s'han deixat molts 'órdagos' en mans de "sindicats" que actuen de forma excessivament corporativa i que l'ingrés en aquestes professions està controlat per ells mateixos.

Estibadors portuaris, SEMAF (maquinistes de trens), SEPLA(pilots), USAC (Controladors), són organitzacions legals, per descomptat, però que ens tenen a les seves mans a la immensa majoria de ciutadans, al gremi d'hostaleria i comerç, ja que una de les seves vagues, legal, de zel o encoberta, ens deixa amb el cul a l'aire i amb multimilionàries pèrdues econòmiques. I amb un accés molt restringit a aquestes categories o treballs. Alguna cosa cal fer, el dret a reivindicar una cosa legítim no pot vulnerar el dret dels ciutadans a desplaçar-se, ni tan sols per anar de vacances.

D'aquí la meva pregunta: ¿QUI CONTROLA ALS QUALS ENS CONTROLEN?

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH