El Barça... ni tocar-lo!

Redacció Catalunyapress

La notícia de la setmana, sens dubte, ha estat la nominació de Messi, Xavi i Iniesta per aconseguir la FIFA Pilota d'Or 2010.

Com heu pogut comprovat, el trofeu ha sofert un canvi de denominació. Enguany la FIFA i el grup editorial Amaury, propietari del diari esportiu France Football, han arribat a un acord mitjançant el qual els trofeus FIFA World Player i Pilota d'Or es fusionen en un sol guardó, que porta el nom de FIFA Pilota d'Or.

Pep Guardiola arrodoneix la tria de components del Barça en ser seleccionat, juntament amb Del Bosque i Mourinho, per al guardó de millor entrenador. Per tant, el daurat del característic esfèric s'ha transfigurat en blaugrana. Tres jugadors i l'entrenador del millor equip de la història mundial del futbol han tocat la glòria.

Pel que fa als jugadors, només un dels tres aconseguirà el reconeixement individual tan desitjat en el món del futbol. Un dels tres. El més destacable, però, és que el trofeu representa un premi a un estil de joc, respon a una filosofia de formar esportistes amb una incommensurable qualitat humana que té una clara denominació d'origen, La Masia.

Els tres petits grans jugadors (i grans persones) s'han convertit en els millors jugadors del planeta. No importa qui dels tres s'emporti la Pilota d'Or. Tots tres ja formen part de la "plèiade" reservada exclusivament a una nòmina d'estrelles que han fet història. Cal subratllar, però, que ho han aconseguit amb modèstia, amb humilitat i, sobretot, amb solidaritat cap el seus companys. Xavi, Iniesta i Messi són grans individualment, però no s'obliden que formen part d'un tot, que són els tenors d'una orquestra dirigida amb una gran tendresa, alhora que amb la sàvia fermesa del poeta i pedagog Pep Guardiola. Un altre nen de la masia que ha triomfat en totes les etapes del seu recorregut barcelonista. Cada batec del cor de Guardiola és un petit minuet en blau i grana.

Aquesta i no pas una altra havia de ser la gran notícia de la setmana. Per contra, se m'ha acudit tafanejar què es guisava a la cuina dels mitjans de La Meseta. Digueu-me masoquista. El recorregut a través del dial em portà a la tertúlia que mantenien un tal de la Morena i un tal Cañizares. Els dos personatges, lluny d'afalagar la gran proesa del Barça, continuaven opinant, que no informant, sobre la gestió per part dels directius barcelonistes del viatge del Barça a Pamplona: que si "la resta d'equips havien arribat a temps als seus destins", que si "el Barça havia de donar les gràcies a l'equip navarrès per no impugnar el partit", que si, que si...

Certament, la junta directiva del Barça s'equivocà (errare humanum est) en la planificació i en la posterior gestió del viatge. Error que reconeix mitjançant una carta oberta als socis i als afeccionats, en la qual assumeix tota la responsabilitat i, en un acte d'autocrítica poc habitual en els temps que corren (ni en àmbits polítics ni esportius no se sol posar en pràctica), fa un acte de constricció i d'esmena: "en traurem conclusions per al futur".

Estem tan poc habituats a aquests tipus d'actituds que ens oblidem que no ha de resultar gens fàcil posar-les en pràctica. Nosaltres no volem quedar-nos només amb les qüestions negatives. Per això celebrem que el president del Barça hagi pres aquesta iniciativa. Això sí, exigint-li que no torni a succeir i, fins i tot, demanant-li més cintura per driblar en un futur situacions complicades.

Un cop dit això, tornem als "que si...", "que si..." dels senyors de la Morena i Cañizares. El de l'Atlètic de Madrid i el merengon gosaven posar "a caldo" el nostre club i per aquí sí que no hauríem de passar. No hem de consentir que toquin les nostres institucions. L'obligació d'aquells senyors era informar sobre la gran notícia, la nominació de quatre components del Barça per a la FIFA Pilota d'Or 2010. Per contra, blasfemaven i parlotejaven en contra de la nostra entitat, menyspreant la gesta inigualable del nostre entrenador i dels nostres jugadors.

Davant d'una situació com aquesta ?i que no se'ns enfadi ningú?, creiem que hauríem de tancar files en defensa del club. Ara més que mai cal estar al costat del nostre equip i cridar ben fort perquè se senti més enllà de les fronteres del nostre país... EL BARÇA... NI TOCAR-LO!

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH