"Les TIC poden ser de gran ajuda per millorar en eficiència i tenir grau d'impacte"

|

CatalunyaPress.- Entre els finalistes dels Premis Blocs de Catalunya hi trobem TecnolONGia, l'espai editat per Jaume Albaigès, que comparteix els seus coneixements sobre les noves tecnologies i els posa a disposició de les ONGs interessades en promoure els seus projectes socials. Amb això, Albaigès uneix la seva vida professional com a enginyer de telecomunicacions amb la seva voluntat de promocionar les temàtiques socials per construir una societat més cohesionada.

--Qui hi ha darrere del bloc?
--L'autor del bloc sóc jo mateix, Jaume Albaigès, enginyer de telecomunicacions i consultor en tecnologia per a ONG.

--Quin és l'objectiu del bloc?
--Difondre reflexió i coneixement sobre els usos i els reptes de les TIC (tecnologies de la informació i les comunicacions) en l'àmbit de les organitzacions no lucratives (ONL). Les ONL (o ONG o organitzacions socials o com n'hi vulgueu dir) són organitzacions que normalment tenen dificultats o limitacions econòmiques per a tirar endavant els seus projectes o per fer-ho amb un impacte determinat. Les TIC poden ser de gran ajuda per tal de millorar en eficiència i per tenir aquest grau d'impacte que seria desitjable en l'actuació d'aquestes organitzacions, però sovint tampoc no existeix el coneixement suficient per aprofitar-les en profunditat. El bloc vol ajudar a cobrir aquesta necessitat.

--Com va descobrir el món dels blocs?

--Per àmbit professional, "visc" a Internet, de manera que tot el que hi passa tecnològicament forma part dels meus àmbits prioritaris d'interès. En aquest sentit, conec, segueixo i participo en blocs des de fa força anys. A més d'escriure el meu bloc també participo al bloc col?lectiu de Xarxanet.

--Quan fa que l'escriu?

--Des de gener de 2007, tres anys i mig llargs.

--Què el va motivar a escriure'l?

--La voluntat de fer circular el coneixement generat en la meva pràctica professional i el voluntariat quotidià amb diverses ONG, per tal que això fos aprofitat per altres organitzacions.

--Què aporta de diferent?

--Si la pregunta es refereix al meu bloc, el valor d'aportació està en cobrir un àmbit híbrid (tecno-social) que té poca presència, però que suposa una necessitat rellevant per a un gran nombre de projectes socials i solidaris.

--Com canviaria la seva vida si demà li tallen Internet?

--Sóc professional tecnològic i ofereixo / baso els meus serveis en la pròpia Internet, de manera que sense Internet bona part de la meva acció professional no tindria sentit.

--És la mateixa persona la que escriu el bloc que la que viu la resta del dia? En què canvia?

--El bloc té una orientació molt professional (encara que vocacional), fet pel qual hi ha una connexió estreta entre la meva activitat laboral (i voluntària). En aquest sentit no hi ha discontinuïtat. Això sí, el bloc no toca temes personals ni d'altres matèries alienes al seu eix principal.

--Què farà si guanya els Premis Blocs de Catalunya?

--Agrair-ho a l'organització i al jurat, però també, i sobretot, als lectors i votants. M'agradaria aprofitar l'ocasió per reivindicar la necessitat que les temàtiques socials tinguin més presència en certàmens com aquest, èssent claus com són en la construcció de la cohesió social.

--Encara compra premsa en paper?

--Mai no n'he comprat amb regularitat. Ho faig esporàdicament, però essencialment m'informo online.

--Twitter o Facebook? Per què?

--Ambdós. Tinc sobretot presència activa a Twitter (@jaume_albaiges) i connecto el feed a Facebook, de manera que tot el que genero via Twitter hi va a parar. Facebook, però, a més dels usos de caràcter personal, també és una bona eina per mantenir un lligam amb persones amb qui he contactat per raons professionals. Per mi no són excloents, sinó que poden jugar papers complementaris (a banda que puguin tenir un cert solapament en certs usos).

--Recomani'ns dos blocs (no val el seu)

--Sociedad Red (d'Ismael Peña-López).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH