La Generalitat té mig any per fixar les indemnitzacions per la prohibició dels toros

|

EP.- La Generalitat de Catalunya ha de fixar en mig any la compensació econòmica pels afectats per la prohibició de les curses de braus a partir de 2012, per la qual cosa l'anunci hauria de fer-se el febrer de 2011, setmanes abans del començament de l'última temporada taurina a Barcelona.

Segons es desprèn de la publicació en el 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) de la modificació de la llei catalana de protecció dels animals per prohibir les corrides en la comunitat, el Govern ha de fixar les indemnitzacions pels titulars de drets subjectius en un termini de sis mesos i "mitjançant el procediment administratiu corresponent, amb audiència als interessats".

El document és la traducció literal de la publicació que ja va fer el 6 d'agost el 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC), i com estableix l'Estatut està sancionada pel president José Montilla tres dies abans en nom del rei.

Segons un estudi econòmic difós per la Plataforma per a la Promoció i Difusió de la Festa dels Toros, la prohibició ocasionarà una indemnització de més de 300 milions d'euros que haurà de pagar la Generalitat als promotors d'aquest tipus de celebracions.

La modificació de la llei de protecció d'animals aprovada el 28 de juliol per la majoria absoluta dels diputats catalans assenyala alhora que els efectes econòmics de la prohibició "es traslladen al pressupost de l'exercici següent al de la data de l'aprovació o bé a l'exercici que es derivi de l'expedient indemnitzatori tramitat a aquest efecte".

En la justificació de l'abolició de les corrides taurines, el text recorda que ja en 1988 Catalunya va adoptar una de les legislacions més proteccionistes del seu entorn pel que fa a la protecció dels animals, i que des d'aleshores ja s'havia prohibit l'entrada a les places a menors de 14 anys i la construcció de nous places taurines, entre d'altres mesures.

El blindatge dels correbous

L'articulat de la nova llei de protecció dels animals, que modifica la llei aprovada el 2008, blinda de manera específica la celebració dels tradicionals correbous en municipis del sud de Tarragona, on se celebren més de 200 espectacles d'aquest tipus, especialment en dates estiuenques.

El Parlament va acordar així excloure de la prohibició de les celebracions taurines "les festes amb toros sense mort de l'animal en les dates i localitats on tradicionalment se celebren", i va especificar que en aquests casos "està prohibit inferir dany als animals".

Actualment se celebren festes amb toros en 24 municipis i dues Entitats Municipals de les Terres de l'Ebre, on hi ha 33 comissions de toros, 24 penyes taurines i sis penyes d'emboladors. Aquests col?lectius representen més de 5.000 persones.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH