470 empreses catalanes s'han iniciat a l'exportació mitjançant els serveis d'ACC1Ó

|

470 empreses catalanes han començat a exportar mitjançant els programes d'iniciació a l'exportació impulsats per ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana, adscrita al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat.

L'objectiu d'aquests serveis, anomenats Primera Exportació i Nex Pipe, és assessorar i acompanyar les pimes que volen iniciar-se o consolidar-se en mercats exteriors.

Durant el primer semestre del 2010, 170 empreses participen als programes, mentre que la resta ho han fet durant el 2009. Tot i que la facturació de les empreses que hi han participat l'any 2009 ha disminuït un 4,5% respecte l'edició anterior, s'observa un increment del 31% en les seves exportacions. A més, el percentatge que l'exportació representa respecte a la seva facturació global ha augmentat del 13% al 18% en finalitzar el programa.

Al 2009 les exportacions catalanes han arribat a 114 països, fet que representa un promig de 4 països per empresa en el cas del programa Nex Pipe. Els principals destins han estat França, Portugal, Anglaterra, Andorra i Itàlia.

Un 90% de les empreses han valorat positivament els programes d'ajuda a l'exportació. A més, 4 de cada 5 empreses participants són optimistes respecte a l'evolució futura de les seves vendes a l'exterior. Cal destacar també que en finalitzar el programa, un 71% de les empreses han implementat un departament d'exportació, enfront al 31% que el tenien a l'inici.

El programa Nex Pipe forma part del pla Pla d'Iniciació a la Promoció Exterior (PIPE) d'àmbit estatal, gestionat per l'ICEX, les Cambres Oficials de Comerç i les comunitats autònomes. Des de la seva creació l'any 1998, prop de 7.000 pimes han iniciat negocis a l'estranger, un 18% de les quals són catalanes. La major part de les empreses, un 75%, han aconseguit exportar de manera regular, i presenten un augment en el volum d'exportació molt més alt, un 247%, que el de les exportacions espanyoles (92%).

Durant el període 2010-2014, el programa PIPE compta a nivell estatal amb un pressupost de 60 milions d'euros. S'espera que 3.000 noves pimes passin a ser exportadores consolidades.

El programa Primera Exportació d'ACC1Ó està indicat per a empreses catalanes que no han exportat mai o que tenen molt poca experiència en exportació, mentre que el Nex Pipe s'adreça a empreses amb alguna experiència en exportació i que volen crear o potenciar el seu departament internacional. Aquests serveis aporten formació, suport tècnic i finançament per a la realització de determinades actuacions a l'exterior.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH