IMPOSTOS

Redacció Catalunyapress

Aquest estiu està donant molt de si amb notícies polítiques o de calat polític. Ara surt el que faltava per tenir un póker d'asos: Almunia. I amb els impostos com a argument. Bé, tractarè de no encendre'm massa amb el tema, que, de debò, les hi porta. Per començar, ens diu el Comissari Europeu de la Competència, que se'ns han de pujar els impostos per a un equilibri i igualtat en la UE.

Podia ser cert, potser, però tinc molts dubtes sobre això. I posats a equiparar-nos amb l'UE se m'ocorreix una cosa que ens equipararia bastant: Derogar, suprimir, eliminar el Concordato amb el Vaticà, que ens costa un pastón que en altres països no tenen aquesta despesa afegida. Posats a equiparar-nos i com a Comissari Europeu de la Competència, per què no fa que l'església pagui els seus impostos com tot ciutadà corrent, en funció de les propietats, empreses, diners i obres d'art que té en el seu poder?

I posats a igualar-nos amb l'U. Europea, podríem anar equiparant, com a idea, el S. M. I. amb el país que més alt ho té. Les pensions, igual, els salaris igual. Per que a Espanya, tenim la malsana costum de donar-li les culpes als salaris fins i tot de la gota freda. Però compte, no tots els salaris tenen la culpa de la crisi. Els salaris de càrrecs electes que cobren molt més que el President del govern, amb menys responsabilitat, per posar un exemple, serviria com a estalvi de diners públics.

I com a fermall d'or, proposo al Comissari Europeu de la Competència que abanderi la lluita per l'eliminació dels paradisos fiscals i la confiscació dels béns dels defraudadors i passar-los a l'erari públic. Perquè competència deslleial és que se sufraguin les despeses de les religions, les que siguin, amb diners públics, que no s'embarguin els béns als defraudadors i presumptes corruptes. Això també és competència deslleial, així com deixar lliure d'impostos a una entitat religiosa com l'Església, que a més es beneficia amb herències de particulars, encara que ignoro si en aquest cas paguen les plusvàlues, encara que vistes les sentències que hi ha per aquí, ho poso en quarentena.

Per què no es deroga la llei que va treure el visitant de Melilla que permet a l'Església escripturar al seu nom, determinades propietats? I per la senzilla raó que a Espanya, els salaris dels comuns mortals no són com per tirar coets, li faig al senyor Almunia una altra proposta: Que s'elimini el topall màxim de cotització a la S. Social. Ens beneficiaríem tots, l'hi asseguro.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH