El 30,7% dels que han rebut els 426 euros ha trobat feina

|

EP.- El Consell de Ministres ha aprovat la pròrroga per sis mesos de l'ajuda de 426 euros mensuals als aturats que hagin esgotat les seves prestacions i manquin d'ingressos suficients, encara que amb algunes novetats procedents de la resolució aprovada pel Congrés el passat 20 de juliol.

Així, el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que de la pròrroga d'aquesta ajuda es podran beneficiar els menors de 30 anys, els majors de 45 i aquells amb edats compreses entre 30 i 45 anys que tinguin càrregues familiars. Les dues fases anteriors d'aquesta ajuda anaven dirigides a aturats menors de 65 anys.

És la segona vegada que el Govern decideix donar continuïtat a aquesta ajuda, denominada 'Programa Temporal de Protecció per Desocupació i Inserció' (Prodi). El cost d'aquesta nova pròrroga, que abastarà des del 16 d'agost d'aquest any fins al 15 de febrer de 2011, tots dos inclusivament, serà de 420 milions d'euros i el nombre de beneficiaris potencials aconsegueix els 219.000, segons va precisar Corbacho.

Per accedir a aquesta ajuda, els aturats que compleixin amb els criteris d'edat esmentats anteriorment hauran d'haver extingit la prestació per desocupació de nivell contributiu o no contributiu i adquirir el compromís de participar en itineraris d'inserció per afavorir la seva volta al mercat laboral.

En aquest sentit, Corbacho va destacar que l'objectiu del Prodi no és que els aturats cobrin els 426 euros, sinó que tornin al mercat laboral "al més aviat possible". D'aquí, que la percepció d'aquesta ajuda es vinculi a un compromís d'activitat i inserció i a la disposició de l'aturat a participar en itineraris laborals.

Segons les dades aportades pel ministre, des de la seva engegada fa ja un any, de l'ajuda de 426 euros s'han beneficiat més de 615.700 aturats, dels quals només 189.000, l'equivalent al 30,7%, han trobat un lloc de treball.

El nombre de beneficiaris del Prodi existent a mes de juliol era de 300.000, dels quals el 57% eren homes, i el 43%, dones. A més, sis de cada deu perceptors tenen entre 25 i 40 anys.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH