L'AVE potencia el turisme i la celebració de congressos a Lleida

|

L'alcaldessa accidental, Montse Mínguez, ha destacat els efectes positius de l'arribada de l'AVE a la ciutat de Lleida coincidint amb l'arribada del passatger 3.000.000 a l'estació de Lleida, prevista per a aquests dies.

Amb el tren d'alta velocitat, la capital del Segrià s'ha incorporat a la xarxa espanyola de ciutats AVE, han crescut el nombre de turistes i la celebració de congressos i s'han generat nous mercats per l'activitat econòmica i turística ja que situa la ciutat a 2 hores de 20 milions d'habitants.

Des de l'arribada de l'AVE hi ha hagut un increment del 170% en el nombre d'esdeveniments de l'activitat de turisme de reunions (congressos, convencions i jornades) i un augment del 125% del nombre d'assistents. S'ha passat dels 15.149 de l'any 2003 als 34.016 del 2007 (el millor any). L'impacte econòmic del sector del turisme de reunions ha passat dels 8 als 17 milions d'euros.

Un altre dels factors que demostren el canvi que ha suposat l'arribada de l'AVE és que el nombre de consultes a l'Oficina de Turisme Municipal s'ha anat incrementant de manera constant i proporcional al nombre de viatgers rebuts amb el tren d'alta velocitat. L'AVE ha estat especialment significatiu amb el nombre de consultes que procedeixen de Madrid i zones properes. Al 2005, el nombre total de turistes que van passar per l'oficina va ser de 22.518, i al 2009, 31.632.

També ha anat en augment el nombre de visitants a la Seu Vella. Ha passat dels 38.000 de l'any 2002 als prop de 55.000 que rep en l'actualitat.

Per altra banda, l'arribada de l'AVE ha permet la creació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari (Fruitcentre, centres de recerca i empresarials, Màgical...), el Teatre i Palau de Congressos de la Llotja, amb una capacitat d'espectadors/assistents que supera la capacitat d'allotjament de la ciutat en condicions normals. La seva oferta millora degut a la seva proximitat a l'estació de l'AVE. En els cinc primers mesos ha acollit 38.298 visitants molts dels quals han assistit a les 42 reunions professionals (congressos, convencions i jornades) de les que hi ha programades, 174 més pel que queda de 2010

En el mes d'agost es produeixen normalment entre 27.000 i 29.000 viatgers, cosa que fa preveure que entre el dia 16 i el dia 20 d'aquest mes s'ha de rebre el viatger 3.000.000. Aquestes estadístiques inclouen els viatgers en el servei de llarga distància AVE. No contemplen els viatgers amb les llançadores de mitja distància AVANT. Durant els dos primers anys d'existència de les llançadores, el servei ha estat utilitzat, per uns 800.000 viatgers amb sortida o arribada a Lleida.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH