Més de 1.300 centres formen part del Pla experimental de llengües estrangeres

|

Un total de 300 centres iniciaran durant el curs 2010-2011 l'aplicació d'un pla propi per potenciar l'ús de la tercera llengua. Els centres educatius que s'incorporen al Pla de llengües estrangeres s'afegiran als 1.045 que han iniciat l'aplicació en anys anteriors i que escolaritzaven en conjunt 372.000 alumnes.

Així, són ja 1.345 centres amb 468.595 alumnes els que apliquen mesures específiques per a impulsar el coneixement de llengües estrangeres per part del seu alumnat.

Els projectes es van començar a implantar el curs 2004-2005, i estan destinats a incrementar el temps de contacte de l'alumnat amb la llengua estrangera de manera que s'ampliï el seu àmbit d'ús i que els alumnes l'assimilin com una llengua d'ús habitual.

Tots els projectes recullen diverses actuacions entre les quals hi són les que el Departament d'Educació ha fixat com a referents. En el cas de l'educació primària, es contempla l'avançament de l'aprenentatge de la llengua estrangera a l'educació infantil, la introducció de la segona llengua estrangera a 5è i 6è curs, l'ensenyament i aprenentatge de continguts curriculars d'àrees no lingüístiques en llengua estrangera i la millora de la competència d'expressió oral en el tercer idioma per part dels alumnes.

A l'educació secundària, el Pla preveu l'ensenyament d'assignatures no lingüístiques en tercera llengua i la millora de l'expressió oral dels estudiants.

Incidència en l'etapa de l'educació primària


Dels 1.345 centres educatius que el proper curs hauran implantat el projecte de llengües estrangeres, 955 són d'educació primària, 321 d'educació secundària i 69 són centres concertats que acullen les dues etapes. Aquesta distribució respon a la voluntat del Departament d'Educació que el Pla d'impuls a les Terceres Llengües incideixi especialment en les primeres edats d'escolarització per tal que els alumnes aconsegueixin el domini de l'idioma estranger treballant-lo des de les etapes inicials de l'escolarització.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH