L'ACA exporta els seus coneixements a diversos països del món

|

L'Agència Catalana de l'Aigua ha destinat prop de 170.000 euros, en els darrers quatre anys, en diversos projectes de cooperació per tot el món. Aquestes aportacions s'han destinat a països com Bolívia i el Senegal i s'estan obrint noves línies de cooperació amb el Salvador, Nicaragua i el Sàhara Occidental.

A més de les aportacions econòmiques fetes en aquest període, l'Agència té un paper actiu a l'hora d'impulsar la cooperació al desenvolupament en la gestió del cicle integral de l'aigua, fomentant una nova governança que asseguri l'accés de la humanitat a l'aigua.

En aquest sentit, bona part d'aquesta cooperació busca la implantació d'una política eficaç i sostenible en la gestió de l'aigua en els països on es col?labora. Per tant, les aportacions tècniques de l'Agència poden ser en matèria de: gestió del medi, abastament d'aigua, sanejament d'aigües residuals, execució d'actuacions, participació, recaptació tributària i d'ingressos, assessoria jurídica, control de gestió, entre d'altres.

Les accions de l'Agència en matèria de cooperació, i d'acord amb el Pla de cooperació al desenvolupament del Departament de Medi Ambient i Habitatge, van destinades a fomentar la governabilitat democràtica, l'enfortiment institucional, l'accés a l'aigua per a usos domèstics i la qualitat del medi.

A més de les accions directes també s'ha donat suport a altres organitzacions, amb el propòsit de millorar la gestió del cicle integral de l'aigua en diverses zones dels països del Sud i promoure un desenvolupament sostenible.

Actuacions més destacades

L'Agència Catalana de l'Aigua, en col?laboració amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) que aporta la seva expertesa en cooperació al desenvolupament, i l'Agència de Residus de Catalunya, i mitjançant un conveni amb el Ministeri de l'Aigua i Medi Ambient de Bolívia ha invertit més de 76.000 euros en els darrers tres anys a Bolívia.

Concretament, s'ha donat suport a l'abastament dels municipis de Laja i Viacha, on s'està implementant la planificació del cicle integral de l'aigua a la conca del riu Katari, i s'està desenvolupant un pla de gestió de l'aqüífer Purapurani. Tots aquests projectes tenen repercussió en més d'1,5 milions d'habitants de la regió.

Pel que fa al Senegal, s'ha donat suport tècnic puntual a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) per a la canalització d'aigua i la millora del subministrament als nuclis de Ndiossi i Thilla, a la regió de Louga. Pel que fa a la regió de Kolda, s'han identificat línies de cooperació al reforç institucional i a la governabilitat democràtica.

Al Salvador, Nicaragua i Sàhara Occidental s'està en la fase de concreció de les línies de cooperació per potenciar el reforç institucional.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH