"La pujada d'impostos posa en perill la recuperació"

|

Redacció.- La possible pujada d'impostos anunciada pel Ministre Blanco ha aixecat moltes crítiques, com la de la Cambra de Comerç de Barcelona, que ha deixat clara la seva oposició a la mesura, la qual considera que posaria en perill la recuperació econòmica.

La Cambra de Comerç de Barcelona ha emès un comunicat en el qual explica que "és conscient de la necessitat d'una política de consolidació fiscal, però la reducció del dèficit públic ha d'estar basada en una reducció de la despesa corrent, i no en un increment de la pressió fiscal. Qualsevol alça d'impostos frenarà el creixement econòmic i, per tant, disminuirà la recaptació tributària, per la qual cosa l'impacte final sobre la correcció del dèficit serà reduït".

Des de la Cambra s'apunta a que la recuperació de l'economia espanyola està molt "endarrerida" i per això apunten a que la pujada d'impostos anunciada pel Ministre de Foment "generarà nous problemes" en un moment "clau per consolidar la sortida de la crisi".

Per últim, la Cambra de Comerç de Barcelona afegeix que un estudi encarregat per la Generalitat conclou que la pujada d'impostos és l'opció més negativa per al creixement econòmic de Catalunya.

"Segons diu textualment l'estudi, l'impacte a llarg termini de la política de reducció del dèficit a través d'una reducció del consum públic o l'ocupació pública és clarament més favorable que, no pas per la via de l'increment d'impostos. Ara bé, si la consolidació fiscal es fa mitjançant una reducció de la inversió pública, els resultats són molt similars als obtinguts amb la pujada d'impostos", tanca el comunicat de la Cambra.

Ridao: 'A l'estat espanyol les classes mitjanes i treballadores paguen impostos nòrdics i reben serveis meridionals'

Per al secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, 'aquesta és la cançó de l'estiu preferida del PSOE'. En aquest sentit, Ridao ha recordat que 'ara fa un any el mateix Blanco va insinuar que els rics pagarien més impostos i la l'única mesura que ha pres el govern espanyol ha estat pujar l'IVA, això afecta a les classes mitjanes i treballadores i penalitza l'estalvi i el consum'.

En aquest context, el dirigent independentista ha assegurat que 'Blanco falseja la realitat quan parla de fiscalitat baixa en termes europeus', perquè la realitat és que les rendes del treball i de l'estalvi tributen el 37%, 'el problema és que el que tributen les de capital no arriba al 20%'. 'En el cas de l'estat espanyol és el món al revés perquè els impostos recauen sobre les classes mitjanes i treballadores, que paguen impostos en termes nòrdics i reben serveis meridionals', ha afirmat Ridao.

Alícia Sánchez-Camacho diu que si governa baixarà els impostos

La presidenta del Partit Popular ha qualificat de "nou despropòsit del govern de Zapatero" les declaracions del Ministre de Foment, José Blanco. Sánchez-Camacho ha demanat que "expliqui qui es veurà afectat per aquesta nova mesura" i ha assegurat ser "una manera d'amargar les vacances, tant aquelles persones que han pogut anar-hi com els que s'han quedat a casa per culpa de la crisi".

Alícia Sánchez-Camacho s'ha compromès a baixar els impostos si el PPC és decisiu en les properes eleccions i ha afirmat que "és la manera de recuperar la situació econòmica de Catalunya".

EUiA demana que es pugin els impostos a les rendes altes

Davant l'anunci d'un possible increment d'impostos, Jordi Miralles, coordinador general d'EUiA, ha recordat "que el sistema fiscal és una peça fonamental del model social al definir qui, què i per quins motius es paga, per tal de poder fer les polítiques públiques i per a poder redistribuir la riquesa". És per això que "el govern del PSOE ha de passar de la improvisació o del titular periodístic, a una reforma fiscal, per a eliminar els desequilibris existents a l'actual sistema fiscal espanyol i contribuir a la sortida de la crisis des de l'increment dels ingressos".

Miralles ha defensat "més impostos per a qui més guanya i més té: rendes més altes, sectors de la patronal i especuladors; i una reforma que posi fi a eludir impostos i a l'escandalós frau fiscal".

"Les polítiques fiscals del PSOE i PP, amb el suport de CiU, des fa 30 anys i fins ara, han aprofundit en la injustícia fiscal, no han primat la igualtat" segons Miralles. Ha arribat el moment d'impulsar una reforma per a garantir "que paguin més qui més guanyen i tenen, i que aquests recursos es redistribueixen més equitativament". És a dir, "una reforma per a la justícia fiscal", ha defensat Miralles.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH