La Generalitat reforçarà els serveis socials bàsics i l'atenció domiciliària

|

Europa Press.- El Govern de la Generalitat reforçarà el nombre de professionals en els serveis socials bàsics dels municipis i augmentarà les hores d'atenció domiciliària i precoç --per a nens entre 0 i 3 anys--, a través de la nova cartera de serveis socials 2010-2012, que es troba en tràmit d'exposició pública

En una entrevista amb Europa Press, la consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, Carme Capdevila, ha destacat que, al llarg de l'any, s'incorporaran 289 professionals més als serveis socials bàsics dels municipis --durant 2009 es van sumar 402-- per aconseguir ràtios de tres treballadors o educadors socials per cada 15.000 habitants.

La cartera, segons la consellera, "corregirà dèficits de l'anterior com a ràtios de professionals i estàndards de qualitat en les prestacions socials", ha afirmat.

La cartera recull els serveis i prestacions, tant garantits com supeditats a disponibilitat pressupostària, als quals tenen dret els ciutadans en àmbits com la infància, la dependència, la salut mental, la tercera edat, la discapacitat, les drogodependències i la sida.

Nens, ancians i malalts mentals

La consellera, que ha confiat que el Parlament aprovi la cartera al setembre, ha avançat que incorporarà cinc prestacions econòmiques i tres serveis que no van poder ser recollits en l'anterior dirigits a menors, ancians i malalts mentals.

Com a novetat, inclourà el servei de promoció de l'autonomia personal per a persones en situació de dependència que es troben en centres de llarga estada psiquiàtrica, que estarà garantit per als beneficiaris de la llei de la dependència i subjecte a crèdits pressupostaris per a la resta de ciutadans.

Altres serveis que ja estan en marxa, però que no havien estat recollits són el de tutela de nens i adolescents desemparats, que està garantit, i el de suport als serveis socials bàsics i especialitzats.

Entre les prestacions econòmiques s'expliquen l'acolliment residencial, els centres de dia i els habitatges tutelats per a ancians, així com les estades temporals per a ancians amb discapacitat i els serveis d'habitatge per a persones amb malalties mentals.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH