"Mentre continuï existint una sola barrera arquitectònica al Camp Nou, el bloc continuarà editant-se"

|

CatalunyaPress.- Un altre dels finalistes dels Premis Blocs Catalunya és el de Manel Mora, un filòleg català que usa la xarxa per donar veu a les reivindicacions de les persones amb cadira de rodes. La fita del seu bloc és aconseguir que les instal·lacions del Camp Nou disposin de les infraestructures necessàries per a la lliure circulació dels ciutadans amb movilitat reduïda que volen gaudir de l'espectacle futbolístic de l'equip blaugrana.

--Qui hi ha darrere del bloc?
--Manel Mora. Filòleg. Professor de Secundària i Batxillerat de català i castellà de la Generalitat de Catalunya. Actualment, jubilat des del 2003 en què una greu malaltia l'obligà a abandonar l'ensenyament.

--Quin és l'objectiu del bloc?
--Fonamentalment, el bloc sorgeix amb una doble intencionalitat. D'una banda, denunciar la lamentable situació en què es troben les persones amb problemes de mobilitat reduïda dins el Camp Nou. D'una altra, reivindicar l'equiparació de drets amb la resta de la família barcelonista. Mentre continuï existint una sola barrera arquitectònica al Camp Nou o no es produeixi la somiada dignificació de les persones en cadira de rodes en el si del FC Barcelona, el bloc continuarà editant-se.

--Com va descobrir el món dels blocs?
--Sempre he estat molt inquiet i m'he sentit atret pel món digital. N'havia sentit a parlar. Coneixia l'existència dels llocs web o pàgines electròniques si volem referir-nos de manera genuïna en català.

--Quan fa que l'escriu?
--La primera entrada data del 19 de novembre. El programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, dirigit per Núria Ferré, havia sentit a parlar de la nostra problemàtica. A través d'un dels periodistes que hi treballa, Quim Bonet, ens van fer una entrevista a Alfons Godall i a mi durant la qual es van posar sobre la taula els 5 punts del Manifest de l'Associació.
Quina millor manera de fer-ne difusió que un bloc? Ho vaig tenir molt clar. El lloc ideal per penjar l'entrevista era un bloc, sens dubte.

--Què el va motivar a escriure'l?
--La motivació fonamental era fer difusió de totes les gestions i negociacions que iniciàrem amb l'anterior Junta Directiva, així com donar a conèixer les reivindicacions de les persones blaugranes en cadira de rodes.

--Ha vist predisposició de la nova junta en ajudar-los?
--No només predisposició, sinó també vocació de donar solucions a tots i cadascuns dels problemes. Estic plenament convençut que la Junta del President Rosell prendrà les mesures necessàries. Les casualitats de la vida han volgut que, coincidint amb aquesta entrevista, ens reuníssim avui 5 d'agost de 2010 amb el Director General de la Fundació del FC Barcelona, Sr. Josep Cortada. Per tant, he pogut tornar a constatar la predisposició del nou equip. Fins ara tenia indicis. Des d'avui tinc la certesa que faran els deures per resoldre el greuge comparatiu històric que existeix al club. N'estic segur. Hem quedat que ens tornarem a trobar la primera quinzena de setembre. La intenció és intentar resoldre la situació el més aviat possible. La impressió que ens hem portat ha estat molt positiva.

--Què aporta de diferent?
--Penso que tota publicació aporta sempre coses noves. Tot i que les lluites reivindicatives repeteixen esquemes, la idiosincràcia de cadascuna les fa diferents. Si hagués de destacar una única cosa que aporti de diferent, seria el fet, que per primera vegada en tota la història d'unes eleccions a la presidència del FC Barcelona, s'ha parlat de problemes de mobilitat al Camp Nou i de greuges comparatius dins el Barça. Aporta que els socis oblidats i deixats de la mà dels déus, tinguin un altaveu que els per fer-se sentir.

--Com canviaria la seva vida si demà li tallen Internet?
--Senzillament, em sentiria aïllat. Avui dia no podríem entendre la societat sense la xarxa.

--És la mateixa persona la que escriu el bloc que la que viu la resta del dia? En què canvia?
--La mateixa persona. La coherència de la persona la valoro molt. Per tant, la persona que escriu el bloc, és la mateixa que viu la resta del dia.

--Què farà si guanya els Premis Blocs de Catalunya?
--És una suposició molt gran això de guanyar. Però responent a la pregunta, tot dependrà de l'evolució dels esdeveniments. Si són positius o negatius.
El bloc està inscrit als Premis sota l'epígraf "per denunciar la situació de les persones en cadira...". Per tant, desitjo de tot cor poder pronunciar la següent frase: "M'il?lusiona molt aquest premi. Però encara m'emociona més el fet que, finalment, una Junta Directiva del FCB hagi solucionat els nostres problemes".

--Encara compra premsa en paper?
--Sí, m'agrada compaginar les últimes tecnologies i l'olor a tinta.

--Twitter o Facebook? Per què?
--Sóc més de facebook, però tots dos. Són dues maneres diferents de comunicar-se.

--Recomani'ns dos blocs (no val el seu)
-- A l'Ombra del crim (Novel?la negre) i El racó de l'Anna (Crítiques de cine)

Us convidem a visitar el bloc de Manel Mora a Blaugranes en cadira de rodes.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH