ELS EFECTES DE LA CALOR

Redacció Catalunyapress

Veient les notícies matinals en les diferents cadenes, em ve el primer sobresalt del matí. "Casualment, Rajoy va assistir a una cursa de toros, allà on passa les seves vacances. Igual que el Ministre de Foment, José Blanco. No crec en les casualitats d'aquest tipus, ni tan sols a l'estiu i de vacances. Però no és aquest el motiu de la meva sorpresa.

El motiu són les declaracions de Rajoy, a preguntes dels periodistes. Crec recordar que Galícia estava en alerta per alguna qüestió metereológica i que tènia que veure amb els incendis forestals. La sorpresa és múltiple: No parla de futbol, ni del temps, ni dels toros ( això ho fa subliminalment assistint a l'esdeveniment) Parla del que li preocupa l'economia. I parla a PREGUNTES dels periodistes. Un s'ha omplert els ulls de veure rodes de premsa sense preguntes, la qual cosa jo anomeno llegir un paper en el que m'han escrit i punt pilota, sense preguntes, per si de cas.

El meu avi deia que, davant la calor, cal tapar-se el cap amb un barret de palla, una boina, una gorra o un mocador amb quatre nusos perquè no caigui, que la calor afecta molt. Respondre a preguntes i dir que li preocupa l'economia, és una sorpresa. I máxime ara, quan tots els indicadors indiquen que s'està sortint de la recessió, encara que sigui a pas de tortuga. ¿Tindrà notícies, a través d'algun cosí, d'alguna nova catàstrofe econòmica i no ens ho diu? ¿Per ventura li preocupa que repunt l'economia, la qual cosa li allunyaria de la Moncloa?

Sr. Rajoy, per favor, no ens deixi en la inquietud estiuenca amb la calor que fa. Digui'ns, amb tot detall, alguna de les seves receptes per sortir, del tot, de la crisi. Porta temps vaticinant desastres econòmics, ruptures d'Espanya, demanant eleccions. Està en el seu dret. Però ha de saber que nosaltes, els ciutadans, tenim els nostres drets. I un d'ells és saber, amb el que s'estava coent en la macroeconomia, en 2.008, com al seu programa electoral prometia crear més ocupació que el programa del PSOE. Per què? Potser tampoc sabia el que se'ns venia damunt?

A nosaltres, els ciutadans, ens preocupa la microeconomia, ens preocupa la corrupció política, ens preocupa arribar a fi de mes, l'estabilitat en l'ocupació, la deterioració de la Sanitat Pública, en determinads CC. AA. Ens preocupa la presència, cada vegada més important, dels ultraliberals en els llocs d'assessorament polític, ens segueix preocupant la inoperància del seu partit amb els presumptes corruptes, amb els espies, ens preocupa la situació de la justícia i el seu ús com un parlament, allunyat de la sobirania popular.

Ens preocupa que hi hagi Senadors que cobren el seu sou per no assistir, que hi hagi diputats que cobrin el seu sou, tenint concedida la compatibilitat amb un treball privat, ens preocupa que hi hagi diputats que qüestionin a les Forces de Seguretat per perseguir delictes. I, sobretot, ens preocupa poder arribar a fi de mes sense sibresalts laborals o d'economia domèstica

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH