dimecres, 8 de abril de 2020

'Escrivim entusiasmats per la il·lusió de la nostra filla'

|

CatalunyaPress.- El que s'arriba a fer per la il·lusió d'un fill. O d'una filla, en aquest cas. Hoqueibasefemení és un bloc que neix de l'Ada, una molt jove portera d'hoquei patins. Els seus pares, moguts per la nena i per les ganes de fer visible un esport ignorat als mitjans, sobretot si és base i femení. El resultat és un punt de trobada per a moltes famílies que cada cap de setmana omplen les pistes d'hoquei catalanes.

--Qui hi ha darrere del bloc?
--Els pares de l'Anna Carazo Anglada, una portera d'hoquei patins femení, entusiasmats per la il?lusió de la seva filla per practicar aquest esport, i un munt de jugadores i pares que ens animen amb el seu suport.

--Quin és l'objectiu del bloc?
--Bàsicament, la promoció de l'hoquei patins base femení, de les seves jugadores, dels clubs, dels entorns humans que l'envolten. La visualització de l'esport femení reclamant la igualtat de gènere i la superació de les discriminacions (mediàtiques, de recursos tècnics i econòmics...) per ser dones.

--Com van descobrir el món dels blocs?
--Amb la curiositat d'algú que navega per internet i va obrint finestres per conèixer i aprendre.

--Quan fa que l'escriviu?
--L'aventura d'hoqueibasefemeni va néixer l'octubre de 2008.

--Què els va motivar a escriure'l?
--La il?lusió d'un equip de noies per practicar un esport ignorat pels mitjans de comunicació. La voluntat de donar a conèixer les protagonistes i l'entorn de l'hoquei patins femení mostrant l'aspecte esportiu, social i humà.

--Què aporta de diferent?

--El tractament de les imatges que intenten visualitzar les emocions, els esforços, les mirades, les complicitats, els sacrificis, les il?lusions, les superacions, les frustracions, l'amistat... I amb "Les Històries d'Ada" ?la filla, que també escriu en primera persona- la visió literària d'una nena de vuit anys que juga a hoquei patins.

--Com canviaria la seva vida si demà li tallen Internet?

--Segurament dormiríem més. Internet és un instrument per comunicar i conèixer. La voluntat de comunicar i conèixer es mantindria intacta, hauríem de buscar noves eines per fer-ho. En qualsevol cas les enormes prestacions d'internet serien difícils de substituir.

--Són les mateixes persones les que escriuen el bloc que les que viuen la resta del dia? En què canvia?
--Intentem traslladar al bloc la mateixa sensibilitat creativa que desenvolupem com a arquitectes en la nostra activitat personal i professional. Construïm idees i el bloc és una eina més que ens permet comunicar gràficament.

--Què faran si guanyen els Premis Blocs de Catalunya?
Abraçar la nostra filla i pensar amb quines imatges i paraules podríem compartir l'alegria i agraïment pel premi.

--Encara compren premsa en paper?
--Sí, els caps de setmana quan els esmorzars, si els partits ho permeten, es converteixen en un dinar més.

--Twitter o Facebook? Per què?
--Facebook ens permet, com a xarxa social, connectar i compartir tot tipus d'informació amb jugadores, pares, delegats, clubs, d'una forma més directa.

--Recomani'ns dos blocs (no val el seu)
--Patinsimonstres, Una petita joia literària plena d'ironia, humor i sentiment, i Hockey Raxoi Femenino, una crònica visual de relacions d'amistat i esport... sobre rodes. Una finestra oberta a la visualització de l'hoquei patins femení Mundial.

Disfruteu dels patins, de l'hoquei i de l'Ada i les seves companyes a través del bloc!

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH