diumenge, 25 de juliol de 2021

Criteria adquireix Adeslas

|

Criteria CaixaCorp ha formalitzat aquest dilluns l'adquisició de la principal asseguradora sanitària d'Espanya, Adeslas, que passarà a integrar-se dins de la companyia d'assegurances de no-vida de SegurCaixa Holding.

Criteria CaixaCorp ha formalitzat d'una banda amb Agbar i per l'altre amb Malakoff Médéric (grup de previsió social radicat a França), l'operació anunciada conjuntament amb Suez Environnement, el passat 22 d'octubre de 2009, mitjançant la qual Criteria adquireix el 99,77% del capital social d'Adeslas (primera companyia asseguradora en el sector de salut espanyol), per un import d'1.193,3 milions d'euros, per integrar-la en SegurCaixa, la companyia d'assegurances de no-vida de SegurCaixa Holding, el Grup Assegurador de "la Caixa" integrat en Criteria CaixaCorp.

Per poder tancar aquesta compravenda, els accionistes d'Adeslas han venut a Criteria les seves corresponents participacions. Agbar, pel seu 54,77% de l'asseguradora, i Malakoff Médéric, per la seva 45% -el 0,23% restant pertany a accionistes minoritaris-, han rebut respectivament 687,1 milions d'euros i 506,2 milions d'euros, import que inclou els interessos reportats a favor de Malakoff Médéric des de la signatura de l'acord original en el mes d'octubre passat fins avui de formalització de l'adquisició.

Com a pas previ a aquesta operació, els accionistes de referència d'Agbar, Criteria i Suez Environnement, que controlaven entre tots dos el 90% del capital de la companyia, van promoure que Agbar llancés una opa d'exclusió sobre el 10% de la seva capital en mans d'accionistes minoritaris, a un preu de 20 euros per acció, procedint posteriorment a reduir la seva capital per amortització de les accions pròpies adquirides. Aquesta opa va concloure el passat 26 de maig amb un èxit d'acceptació del 91,27%.

Aquest dilluns, s'ha formalitzat la venda per part de Criteria a Suez Environnement d'una participació directa i indirecta d'Agbar equivalent al 24,50% del capital de l'empresa, per un import de 666,5 milions d'euros. Tenint en compte que està previst que Suez Environnement aportació a Hisusa la totalitat de la seva participació directa en Agbar, Hisusa serà titular del 99,04% del capital d'Agbar, quedant el 0,96% restant en mans dels accionistes minoritaris que no van acudir a l'opa d'exclusió. Després d'això, Suez Environnement serà titular del 75,74% d'Hisusa (75,01% de participació indirecta en Agbar), mentre que Criteria serà el titular del 24,26% d'Hisusa (24,03% de participació indirecta en Agbar).

Les operacions descrites relatives a la venda parcial de la participació en Agbar i a l'adquisició d'Adeslas han generat en el seu conjunt unes plusvàlues netes consolidades per Criteria de 162 milions d'euros.

Les dues operacions, la compra d'Adeslas i la disminució en la participació d'Agbar, s'han aconseguit executar dins del calendari previst, abans del final del primer semestre de 2010 gràcies a l'eficaç treball conjunt de totes les parts implicades.

A 31 de març de 2010, el pes de la cartera financera de Criteria se situava en el 36%, xifra propera al pes objectiu mínim fixat per la companyia (entre un 40% i un 60%).

Nou grup assegurador SegurCaixa Holding-Adeslas

Tancada la compravenda d'Adeslas, comença un període d'integració d'aquesta companyia en SegurCaixa, la companyia d'assegurances de no-vida de SegurCaixa Holding, la qual cosa conclourà amb la fusió d'ambdues entitats. Es preveu que la fusió conclogui en els propers mesos.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH