Presentat el llibre blanc de la Premsa Comarcal i Local catalana

|

Aquest dissabte es va presentar el Llibre Blanc de la premsa comarcal i local catalana, un estudi que aporta informació essencial per al sector en el seu conjunt i també per als editors que formen part del mateix, per la quantitat de dades, anàlisi i informació que conté.

Aquest Llibre Blanc ha estat elaborat per professionals experts en el sector de la premsa escrita i bons coneixedors de la premsa comarcal i local de Catalunya, els quals han posat especial interès perquè el contingut d'aquesta obra resulti d'utilitat per a tots els editors principalment com a suport per a la seva gestió, així com a les persones que treballen en aquest sector, i també per al sector educatiu de l'àmbit de la comunicació, per a les entitats públiques i privades de la cultura i la comunicació, i sens dubte per a tots els professionals del sector de la publicitat.

De la mateixa manera que l'any 2008 el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura va donar un gran impuls a la premsa comarcal i local de Catalunya, en poder quantificar-se l'audiència de les publicacions d'aquest sector a totes les comarques catalanes, ara la publicació d'aquest Llibre Blanc posa en valor altres aspectes de la premsa comarcal, contribuint a fer cada vegada més transparent el sector i demostrar el protagonisme que li correspon davant de la societat i de l'administració pública, entre el conjunt dels mitjans de comunicació catalans i davant del sector de la publicitat.

El Llibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal i Local catalana d'informació general i amb difusió de pagament, abasta el període del 2004 al 2009, i és fruit d'una investigació de més d'1 any i mig. A través de les seves 160 pàgines i més d'un centenar de quadres de dades, aquest Llibre Blanc és un dels estudis més rigorosos i exigents que s'han dut a terme des de l'ACPC, i mostra en xifres l'evolució del sector de la premsa comarcal a través de les seves publicacions, les seves dades d'audiència, de la seva estructura empresarial i de l'ocupació que genera, a través dels ingressos que obté, dels seus costos de gestió, de la inversió publicitària en el sector, ACPC COMUNICACIÓ Repor restringit 2 als associats del nombre d'anunciants, etc... presentant les dades de tipus socioeconòmic fonamentalment, de manera global, i a través d'anàlisis desglossades per grups de publicacions (segons periodicitat d'edició) i per territori.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH