Canviar actituds en l'educació evita trastorns alimentaris

|

L'Institut Tomás Pascual Sanz ha publicat el llibre "Educar i créixer en salut. El paper de pares i educadors en la prevenció dels trastorns alimentaris", en el qual deu especialistes estudien l'adolescència en relació amb la nutrició.

Canviar actituds i conductes en l'educació és la fórmula més eficaç per prevenir els trastorns de la conducta alimentària

Aquest dimecres es presenta en l'Associació de la Premsa el llibre "Educar i créixer en salut. El paper de pares i educadors en la prevenció dels trastorns alimentaris", editat conjuntament per l'Institut Tomás Pascual Sanz per a la Nutrició i la Salut i la Fundació Institut de Trastorns Alimentaris (FITA).

Els trastorns de la conducta alimentària (TCA) són un problema de salut pública molt greu, que en els últims anys ha crescut principalment entre dones adolescents i joves d'un i un altre sexe i, cada vegada més, fins i tot en nens. Es tracta no només de les molt conegudes bulímia i anorèxia, sinó de tota una panoplia de malalties greus amb el risc de cronificación, que afecten a la qualitat de vida d'els qui les sofreixen i les persones del seu entorn.

Per frenar el creixement d'aquests trastorns és molt important potenciar la prevenció, que resulta ser el mètode més eficaç. En aquest sentit s'emmarca el llibre "Educar i créixer en salut. El paper de pares i educadors en la prevenció dels trastorns alimentaris", dirigit no només als propis adolescents, sinó també a pares, educadors, metges d'atenció primària i pediatres, per els qui el manual serà una inestimable ajuda.

FITA (Fundació Institut de Trastorns Alimentaris) és una entitat sense ànim de lucre fundada en 2002 per a la prevenció, la formació, la investigació i la creació de nous recursos socials per a persones amb Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA). FITA està vinculada a ITA (Institut de Trastorns Alimentaris), xarxa assistencial nascuda en 1998 per donar resposta global a les demandes produïdes en els casos de tals trastorns. Institut i Fundació col·laboren estretament, cobrint esferes més enllà de l'àmbit clínic de la malaltia.

L'Institut Tomás Pascual Sanz per a la Nutrició i la Salut és una entitat sense ànim de lucre, creada per promoure la investigació i la formació en els àmbits de la salut i la nutrició. Entre uns altres, són objectius de l'Institut Tomás Pascual Sanz la investigació clínica, la col·laboració amb l'administració en programes nutricionals, la convocatòria de beques d'investigació científica, a través d'acords amb diferents universitats.

L'Institut Tomás Pascual Sanz edita el contingut d'estudis i ponències en una col·lecció de publicacions que ja constitueix una nombrosa biblioteca, responent a la creixent demanda d'informació sobre temes tan importants com la nutrició o l'activitat física.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH