Amb l'estiu arribarà la creació d'ocupació

|

Després de dos anys en els quals la temporada estival no ha suposat un augment important en la demanda de professionals, l'estiu de 2010 es presenta com un nou cicle en el qual les empreses tornaran a sol·licitar treballadors per fer front a les seves necessitats de producció i serveis.

Les últimes dades de l'empresa de recursos humans Randstad apunten ja a un canvi de tendència. El mes de març va significar un punt d'inflexió en l'evolució dels últims mesos amb una volta al creixement, per "la qual cosa tot indica que els mesos de la temporada d'estiu seguiran aquesta mateixa tònica".

Aquest canvi al mercat laboral serà especialment notable si es comparen les dades de 2010 amb els de l'estiu de 2009, en el qual la contracció del mercat laboral va ser molt intensa.

En aquest mes de maig ja s'han realitzat les primeres peticions per a l'estiu, la qual cosa llança millors perspectives laborals que l'any passat, quan les empreses van esperar a l'últim moment per realitzar les seves peticions de personal.

L'any passat, la tònica general va ser que les empreses van intentar ajustar les seves despeses al màxim. Això es va traduir en una reducció del personal a contractar i en una disminució de les substitucions, ja que les companyies van optar per cobrir amb personal propi les vacances i substitucions de personal.

Aquest any, per contra, sembla que les empreses van recuperant la normalitat i ja han començat a sol·licitar personal davant les properes substitucions d'estiu. Els llocs que compten amb major demanda són: secretàries, recepcionistes, auxiliars administratius, comptables, etcètera.

Les característiques de l'ocupació d'estiu

L'ocupació d'estiu té unes característiques molt clares per la pròpia estacionalidad d'aquest tipus de llocs. Són ofertes d'ocupació temporal, associades generalment al sector turístic (hostaleria, comerç, activitats culturals i esportives). La recuperació del mercat alemany està afavorint a les zones que habitualment acullen a aquest turisme, com les Illes Balears.

L'agricultura també demanda treballadors en zones com Aragó, Navarra, La Rioja o Catalunya. Dins del sector industrial, el major nombre de peticions es donen en logística i distribució, un dels sectors que millor està sortint de la crisi.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH