Els fumadors espanyols recolzen que es restringeixi el tabac en els espais tancats

|

Una enquesta realitzada per Internet revela que la majoria dels fumadors és conscient del perill per a la salut que suposa el seu hàbit i recolza l'enduriment de la Llei antitabac que preveu el Govern i que prohibirà fumar en espais tancats.

La xarxa de blogs temàtics Oci Networks ha elaborat aquest any per primera vegada un Estudi d'Hàbits dels Fumadors, en el qual s'ha entrevistat a 3.980 espanyols. En aquest estudi destaca que al 61,8% dels internautes que consumeixen tabac li sembla bé que es prohibeixi fumar en llocs públics i tancats, enfront d'un 38,2% que no recolza aquesta iniciativa.

No obstant això, els percentatges canvien quan es pregunta als internautes si els semblaria bé que s'il·legalitzés el consum del tabac. A aquesta qüestió, un 58,8% dels entrevistats ha contestat que no, mentre que el restant 41,2% sí estaria conforme amb que es prohibís totalment el consum de cigarrets al nostre país.

D'altra banda, cal destacar que el 65,8% dels enquestats ha reconegut que fuma diàriament, mentre que l'11,6% ho fa els caps de setmana i el 22,6% només algun dia ocasional. A més, el 44% dels internautes afirma que fuma perquè li agrada, al contrari que el 21,4% que consumeix tabac per relaxar-se o el 21,1% que ho fa per hàbit social. El restant 22,6% dels preguntats ha contestat que fuma per altres raons.

A l'hora de fer balanç dels diners que es gasta a la setmana en tabac, el 40,5% dels entrevistats ha admès que empra menys de 10 euros, el 18,3% paga entre 10 i 20 euros i el 15,1% desemborsa entre 20 i 30 euros setmanals en cigars. També, un 8% dels internautes ha confessat que gasta entre 30 i 40 euros a la setmana a fumar, un 5,8% inverteix entre 40 i 50 euros i el restant 12,3% balafia més de 50 euros.

Un altre dels aspectes rellevants d'aquesta enquesta és que un 76,1% dels entrevistats afirma tenir en compte, a l'hora d'encendre's un cigarret, a la resta de persones d'al voltant a els qui l'hàbit de fumar pot molestar. No actua de la mateixa manera el 23,9% restant dels fumadors. Així mateix, el 60,8% dels internautes considera que la societat està conscienciada dels regs del tabac i un 39,2% creu que no és així. De la mateixa manera, el 82,9% dels entrevistats ha contestat que ells mateixos sí estan conscienciats amb els perills que per a la salut pot suposar l'hàbit de fumar i l'altre 17,1% diu no estar suficientment informat sobre aquest tema.

Finalment, el 56% dels internautes estaria disposat a seguir un programa per deixar de fumar, enfront del 44% que no ho estaria.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH