Els negocis de Rosell

Redacció Catalunyapress

La vinculació professional al món de l'esport de Sandro Rosell ha estat sempre objecte de polèmica entre els socis blaugrana. Per a uns, els seus contactes internacionals i el seu coneixement dels secrets del negoci del futbol ?no cal escandalitzar-se'n, el futbol mou milers de milions d'euros en el món?, és un actiu que ha de repercutir en una millor gestió del club, tant en la seva vessant econòmica com esportiva. Per a d'altres, el perfil professional de Rossell podria fer incompatible, no jurídicament, ja que es tracta d'un club privat, però sí moralment per exercir la presidència. No és casual que Laporta, que hauria de predicar amb l'exemple de donar explicacions, hagi fomentat la imatge d'un Sandro comissionista, assegurant que li hauria ofert compartir-ne alguna. Sandro ho ha negat i ha anunciat que el demandarà quan deixi el club.

Els presidents de clubs de futbol són gairebé tots ells empresaris d'èxit. És normal que un empresari hagi de lluitar amb demandes de tota mena, i això no els incapacita per regir una entitat privada, i no hauria d'incapacitar-los d'actuar també en la vida política. Però en el cas que ens ocupa hem de considerar que el Barça no és una SAD, sinó un club ?més que un club?, de manera que tot candidat ha d'extremar la transparència de les seves activitats professionals. Més en el cas de Rossell, per estar especialment relacionades amb la seva futura activitat com a president blaugrana, si finalment aconsegueix ser-ho.

Per això Sandro Rosell no hauria imitar els partits polítics, atribuint els seus problemes a conspiracions dels seus enemics, per molt que aquests tractin d'aprofitar la situació. La societat n'està força farta que els personatges públics no donen explicacions raonables de les seves activitats. En aquest cas, els fets són irrefutables: hi ha un procediment judicial en marxa en el qual estan demandats polítics (implicats en altres escàndols) juntament amb una empresa que estava controlada per Rosell. És cert que no hi ha sentència i, per tant, no es pot prejutjar el que diran els tribunals. Però el tema té prou calat com per donar-ne explicacions i no enrocar-se negant la realitat, per molt suport mediàtic que es tingui. Si són convincents, el mateix Rosell hi sortirà guanyant. A eldebat seguirem publicant, amb responsabilitat i sense caça de bruixes, el que anem sabent.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH