Els nord-americans es queixen de les seves empreses

|

El 84% dels nord-americans creuen que les seves idees podrien ajudar a les empreses a crear productes i serveis beneficiosos per als consumidors, el sector empresarial i la societat.

No obstant això, només la meitat (53%) consideren que les empreses estan adoptant les mesures precises perquè puguin participar en les seves polítiques de responsabilitat social i mediambiental, segons l'estudi "2010 Cone Shared Responsiblity Study", elaborat per la consultoria Cone.

Segons aquest estudi, la majoria dels consumidors desitjaria poder prendre part en quatre àrees fonamentals dels negocis responsables, a saber, la manera en què les empreses condueixen els seus negocis (85%), els seus productes i envasos (83%), el seu suport a temes socials i mediambientals (81%) i la seva publicitat i màrqueting (74%).

Així mateix, els consumidors es mostren disposats a invertir temps i diners per influir sobre les pràctiques socials i mediambientals de les companyies mitjançant la participació en enquestes i investigació (70%), adquirint o deixant de comprar certs productes i serveis (44%) o mitjançant campanyes telefòniques o per e-mail, entre uns altres.

Pel que fa a la interacció amb els consumidors, tres quartes parts dels enquestats van assignar una baixa puntuació a les empreses, pel que fa a les lleres que posen a la disposició dels clients perquè aquests puguin participar en assumptes fonamentals del seu negoci.

L'estudi de Cone subratlla que brindar més oportunitats de participació als consumidors podria beneficiar a les companyies, ja que un 60% dels enquestats va afirmar que estaria més disposat a adquirir productes i serveis d'empreses que tinguessin en compte les seves opinions, el 54% va assegurar que serien més lleials, i el 51% que les recomanarien a uns altres.

Així mateix, la majoria dels enquestats consideraven a les empreses responsables d'una gran varietat de problemes globals, entre ells eliminar l'ús de químics perillosos; garantir la seguretat dels treballadors, els drets humans i laborals; del reciclatge i la reducció d'emissions de CO2; de la protecció dels recursos naturals i les espècies en risc d'extinció; de la promoció de la diversitat i la salut, la millora de la nutrició, la lluita contra l'obesitat i la pobresa.

També van apuntar vies per aconseguir aquests objectius, entre elles el desenvolupament de nous productes; l'ús de materials sostenibles; la promoció del voluntariat entre els seus treballadors; la cooperació amb governs, ONG i altres empreses en la resolució de problemes, i l'oferta d'informació a empleats i consumidors sobre com contribuir a aquestes finalitats.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH