Deu centres educatius participen en el Dia Mundial de la Biodiversitat

|

La iniciativa, que es preveu que aplegui més d'un miler de centres educatius d'arreu del món, promou la conscienciació dels joves sobre la importància de la diversitat biològica. Deu centres educatius de Viladecans participaran, el divendres 21 de maig, en la plantada d'arbres promoguda per la campanya internacional Onada Verda, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat.

L'Onada Verda proposa que escolars dels cinc continents plantin arbres entre les 10 i les 12 hores del matí del dia 21 de maig, per tal que es formi una 'onada verda' de plantacions a nivell mundial a mesura que avança el dia. Així, l'onada començarà per Oceania i Àsia, seguirà per Europa i Àfrica i acabarà a Amèrica. D'aquesta manera es rebrà el 22 de maig, quan es commemora el Dia Mundial de la Biodiversitat, amb un nou pas endavant en la campanya Mil Milions d'Arbres, promoguda per l'Organització de Nacions Unides (ONU).

Alumnes de les escoles Àngela Roca, Can Palmer, Doctor Josep Trueta, Mediterrània, Montserratina i Pau Casals, el col?legi Teide i els instituts Miramar, Sales i Torre Roja participen en la iniciativa plantant un lledoner al pati de cada centre. L'Ajuntament, que ha promogut la participació dels centres en la iniciativa, els proporciona els arbres. Els lledoners són una espècie autòctona que s'ha considerat molt adequada per a les escoles i instituts perquè treu uns fruits comestibles i que exerceixen atracció sobre els ocells. Així, s'assoleix l'objectiu de promoure la biodiversitat pròpia de la zona i crear nous espais per fomentar la diversitat biològica.

2010: Any Internacional de la Biodiversitat

L'ONU ha declarat el 2010 com a l'Any Internacional de la Biodiversitat amb l'objectiu d'encoratjar a la ciutadania, les empreses, les organitzacions i les administracions a prendre consciència de la importància de la biodiversitat, no només pel seu valor natural, sinó també social i econòmic. I és que de la biodiversitat depenen, per exemple, el clima, l'aigua, els aliments, les plantes, les fibres que composen les nostres robes, els animals, l'energia, l'alimentació i els medicaments, entre d'altres. Així, frenar l'impacte negatiu de la creixent pèrdua de biodiversitat es converteix en un sinònim de mantenir els recursos biològics essencials per a la vida a la Terra.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH