Tribunal Constitucional: ZP guanya una batalla

Redacció Catalunyapress

L'injuriat ZP ha tornat a obtenir una victòria, no definitiva però important, en el seu objectiu d'aconseguir que el TC no assoleixi un acord per dictar sentència sobre l'Estatut i que, com a conseqüència, la renovació de l'Alt Tribunal esdevingui una necessitat clamorosa, fins i tot per a aquells que han manipulat la seva composició - recusació d'un magistrat, no renovació en els terminis establerts - per obtenir els seus objectius polítics. Encara que a Catalunya la ideologia dominant pretén fer-nos creure que "tots són iguals" en referència al PP i al PSOE, els fets són tossuts en demostrar el contrari. Ni els membres progressistes del TC són iguals als conservadors, ni la postura del PSOE és igual a la del PP en qüestions com la normalització lingüística, la pròpia aprovació de l'Estatut o el finançament autonòmic.

El nou fracàs dels magistrats en obtenir una majoria per dictar sentència, tot i que la dreta mediàtica havia demanat al sector més conservador que es moderés i donés suport a Jiménez per acabar d'una vegada amb l'Estatut, fa molt difícil, per no dir impossible , que Casas, nova ponent, obtingui el vot d'Aragón per una sentència que entre els conservadors qualificarien d'"entreguista", encara que a Catalunya seria considerada una agressió. Arribats a aquest punt, la renovació del TC, amb modificació legal o sense, serà una exigència ineludible. I ZP aconseguirà el seu objectiu, desbloquejar la renovació del Tribunal i aconseguir una sentència que respecti l'essencial de l'Estatut, sense l'elevat cost polític de modificar la llei de forma urgent "pel xantatge inadmissible dels catalans" que dirien els de sempre.

De moment, sembla ja segur que no tindrem sentència abans de les eleccions. El que tranquil·litza CiU i PSC. Als primers perquè estan al capdavant de la cursa electoral i resen perquè no passi res que canviï la dinàmica política. Els segons perquè podran seguir aferrant-se a una campanya basada en la serietat i la fermesa de Montilla. Fins i tot el PP pot ser que, en la intimitat, s'apunti a aquesta solució. El suport de CiU a una moció de censura a Madrid bé mereix aparcar "temes menors".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH