El Govern prioritza les polítiques a favor de les dones

|

De les 41 comarques, 32 estan desplegant un pla de polítiques de dones i 7 més estan elaborant el seu pla. Enguany es desplegarà al 100% de la xarxa d'atenció especialitzada que preveu la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

El Govern ha aprovat avui una inversió per a l'any 2010 del Pla de polítiques de dones del Govern de la Generalitat de Catalunya 2008-2011. Aquest document conté un total de 560 actuacions amb l'objectiu de compensar les situacions de desequilibri entre dones i homes.

El Pla de polítiques de dones concreta les actuacions pels propers quatre anys i afecta tots els departaments del Govern. Està organitzat en 6 línies estratègiques principals, 26 objectius generals i 113 objectius específics, i proposa l'aplicació transversal de la perspectiva de gènere i de les dones en totes les actuacions governamentals. De les 560 actuacions que preveu el Pla, 364 estan en execució, el que suposa un grau d'acompliment del 65%. Al 2009 el Govern ha dut a terme 737 accions (serveis, actes, cursos de formació, subvencions, campanyes, acords, informes, publicacions i instruments de coordinació).

Més inversió per millorar la situació de les dones

El Govern segueix invertint en mesures per millorar la situació de les dones en tots els àmbits. Avui ha aprovat un pressupost de 132,5 milions d'euros destinat a aquestes mesures. Aquesta xifra suposa un increment del 283,5% respecte la inversió realitzada l'any 2005 (34,5 milions d'euros). Aquesta inversió no suposa cap despesa addicional ni cap modificació pressupostària i fa palesa una distribució de la despesa que té en compte les necessitats i les situacions específiques de les dones.

La inversió en les polítiques de dones destinada per al 2010 continua sent una de les eines per millorar l'economia del país. L'avenç en la igualtat d'oportunitats de dones i homes respon a una necessitat d'equitat, aprofundiment democràtic i justícia social, però també a criteris d'eficiència econòmica.

Col?laboració amb els ens locals des de l'any 2005


Una de les prioritats del Govern continua sent la col?laboració amb els ens locals perquè realitzin polítiques que afavoreixin les dones. L'any 2005 l'Institut Català de les Dones (ICD) va obrir una línia de subvencions a ens locals per finançar les despeses derivades de l'elaboració, implementació o desenvolupament de polítiques de dones (plans estratègics de polítiques de dones). Aquesta convocatòria és de caràcter anual i suposa una inversió en 5 anys de 11,6 milions d'euros.

Actualment, de les 41 comarques existents, 32 estan desplegant un pla de polítiques de dones i 7 més estan elaborant el seu pla. Pel que fa als municipis, dels 63 municipis amb més de 20.000 habitants, n'hi ha 55 que estan desenvolupant el pla de polítiques de dones i 3 més que l'estant elaborant.

El Pla de polítiques de dones recull l'objectiu de promoure i contribuir a consolidar la transversalització de les polítiques de dones a l'Administració local. Aquest objectiu dóna continuïtat a les mesures iniciades ja en el pla anterior, 2005-2007.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH