Abertis inicia una ampliació de capital alliberada

|

Abertis Infraestructures iniciarà el proper 24 de maig una ampliació de capital alliberada amb càrrec al compte de primes d'emissió per un import nominal de 105,6 milions d'euros. L'ampliació situarà el capital social de la companyia per sobre dels 2.217 milions d'euros, amb més de 739 milions d'accions en circulació.

La tradicional ampliació de capital alliberada, en la proporció d'una acció nova per cada vint antigues, va ser aprovada per la Junta General d'Accionistes d'abertis celebrada el passat 27 d'abril. En el transcurs d'aquesta Junta també es va aprovar la distribució d'un dividend complementari de 0,30 euros bruts per acció amb dret a dividend, que es va fer efectiu el passat 5 de maig. El dividend total amb càrrec als resultats del passat exercici ha estat de 0,60 euros per acció.

L'ampliació de capital alliberada addicional al pagament de dividend constitueix el nucli de la política de retribució a l'accionista d'abertis. Els drets d'assignació gratuïta de l'ampliació de capital es determinaran per als accionistes d'abertis que tinguin aquesta condició al tancament de mercat del 21 de maig de 2010, últim dia de sessió borsària anterior a l'inici del període de negociació de drets. El període de subscripció de les noves accions i/o de negociació dels corresponents drets queda fixat entre el 24 de maig i el 7 de juny, tots dos inclusivament.

L'ampliació de capital suposa l'emissió de prop de 35,2 milions de noves accions ordinàries, en una proporció d'una acció nova per cada 20 antigues. Les noves accions emeses conferiran als seus propietaris idèntics drets polítics i econòmics que les accions que ja té en circulació la companyia i concedeixen, per tant, als seus titulars el dret al dividend sobre els beneficis que s'obtinguin des de l'1 de gener de 2010.

Durant aquest període de subscripció, els drets d'assignació cotitzen per separat de les accions que ja es troben en circulació. Això motiva que tècnicament disminueixi el preu de cotització de les accions en un 5% abans de l'obertura de la jornada borsària del 24 de maig, dia d'inici de la cotització dels drets. Així, al començament d'aquesta jornada, el preu de les accions abertis s'ajustarà a la baixa en un 5% per compensar el valor dels drets d'assignació rebuts, de manera que la capitalització borsària d'abertis sigui la mateixa.

L'ampliació de capital alliberada no suposa una variació del patrimoni de l'empresa ni, per tant, de l'accionista, ja que és el mateix que abans de l'ampliació, si ben dividit en un nombre major d'accions. Totes les cotitzacions anteriors a l'inici del període de negociació dels drets hauran de ser ajustades, reflectint l'increment del 5% en el nombre d'accions. D'aquesta manera, el preu de tancament de l'exercici 2009 passarà de 15,72 euros (preu oficial pre-ampliació) a 14,97 euros, cotització respecte a la qual hauran de calcular-se les variacions anuals del valor durant aquest any 2010.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH