El projecte europeu CLIQ selecciona el CRDI com a cas d'estudi

|

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) ha estat seleccionat com a cas d'estudi del projecte europeu "Creating Local Innovation through a Quadruple Helix" (CLIQ), en el qual participa l'Ajuntament de Girona. El projecte té com a objectiu determinar el rol de la ciutadania en la Societat del Coneixement.

La selecció del CRDI com a cas d'estudi es produeix principalment pel reconeixement de la seva implicació en els pilars que formen la "Quadruple hèlix". En aquest sentit l'existència del CRDI es deu originàriament a la seva funció d'arxiu d'imatges de l'Ajuntament de Girona. La seva obertura al municipi l'ha portat a gestionar els arxius dels principals mitjans de comunicació locals, i més concretament els de Televisió de Girona, Diari de Girona, El Punt i Ràdio Girona. En el camp de la recerca manté una activitat important amb universitats i investigadors, els audiovisuals sobre les tècniques fotogràfiques són un bon exemple d'aquesta col?laboració. I pel que fa a la ciutadania, ofereix un seguit de serveis i d'activitats que tradicionalment han tingut bona acollida, tals com l'organització de conferències i exposicions, i la orientació actual cap la web 2.0 que potencia especialment aquesta relació.

En el cas d'estudi que es publica en el web del CLIQ s'explica la implicació del CRDI amb els diferents sectors i també l'activitat que duu a terme, principalment centrada en els treballs de conservació, tractament documental, difusió i foment del patrimoni fotogràfic i audiovisual.

Com a factors crítics d'èxit, el document ressalta el compromís de l'Ajuntament de Girona per crear i promoure un centre de la imatge; la participació de múltiples parts interessades, en particular els mitjans de comunicació; la creació i la difusió d'un mètode per a la gestió i conservació de fotografies; l'àmplia visió integradora pel que fa a tot tipus d'expressions fotogràfiques; l'obertura al públic per contribuir i tenir accés a l'arxiu; la reputació de les Jornades "Imatge i Recerca" que s'organitzen cada dos anys des de 1990 i que s'han convertit en una referència internacional.

La publicació del CRDI com a cas d'estudi en el web del CLIQ suposa un reconeixement a la seva trajectòria que avala el compromís fundacional de "conèixer, protegir, fomentar, oferir i divulgar a la ciutadania el patrimoni documental en imatge de la ciutat de Girona", i una mostra més de l'interès i la projecció del centre a nivell nacional i internacional, pocs mesos després de ser distingit pel IV premi SEDIC a la qualitat i a la innovació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH